ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με χρέη στον ΕΦΚΑ

Ο ΕΦΚΑ με μία απαράδεκτη και ανάλγητη απόφαση – και μάλιστα εν μέσω έξαρσης ιώσεις και αναπνευστικών λοιμώξεων – πετάξει έξω από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους μη μισθωτούς (ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες) που έχουν χρέη ενώ εξαιρούνται μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι και οι ειδικές κατηγορίες εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή», η απόφαση αφορά 1.695.141 ασφαλισμένους, οι οποίοι έχουν οφειλές από το 2017 στα Ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ) που ανέρχονται στα 22,5 δισ. ευρώ και που λόγω κορονοϊού, είχαν τη δυνατότητα να καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά, πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή τους για την ασφαλιστική ικανότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ΕΦΚΑ δεν πρόκειται να δώσει κανένα επιπλέον περιθώριο χρόνου, μετά την 31 Γενάρη 2024.

Έτσι, οι ασφαλισμένοι με χρέη θα έχουν ένα μήνα περιθώριο μετά τη λήξη της προθεσμίας, δηλαδή έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024 για να προχωρήσουν σε ρύθμιση οφειλών προκειμένου να έχουν ασφαλιστική κάλυψη, διαφορετικά το σύστημα αυτόματα θα τους «πετάξει έξω».

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μη μισθωτοί μπορούσαν να καλύψουν το σκέλος της ασφαλιστικής ικανότητας καταβάλλοντας μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές του 2022 και 2023 για τον κλάδο της Υγείας.

Μετά τη φορολογική επίθεση που δέχθηκαν οι μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες κι ενώ είναι ήδη αντιμέτωποι με λουκέτα και χαράτσια η κυβέρνηση αποφασίζει να τους αφήσει και χωρίς περίθαλψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Άργος: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο για εκλογή Προεδρείου και Επιτροπής

AGGELOS DRITSAS

ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝΕ; Τόλης Κοΐνης

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Ο Κώστας Παναγιώτου επέστρεψε στον Παναργειακό

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Η ανακοίνωση της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων για το δυστύχημα στη Στέρνα

AGGELOS DRITSAS

Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο της Ελένης Κτιστάκη

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλοι σεισμοί στην Ελλάδα

AGGELOS DRITSAS

Αποχαιρετισμός στον Μιχάλη Μαντά – συγγραφέα ηλεκτρονικών βιβλίων ψαρέματος ,Ο Μιχάλης Μαντάς γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1948.

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το εποχικό βοήθημα των οικοδόμων

AGGELOS DRITSAS

Ενημερωτική Παρουσίαση για την Εθελοντική Αιμοδοσία στο 3ο Δημ. σχολείο Άργους

AGGELOS DRITSAS

ΑΜΕΑ Αργολίδας Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Ν.Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Μεταφέρθηκε σε νέο κατάστημα η ΔΕΗ στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Θλίψη στον Επαγγελματικό κόσμο του Ναυπλίου για τον θάνατο του Χρήστου Καραμπινίδη

AGGELOS DRITSAS