ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

Το πρώτο “Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής” στο Λυγουριό είναι γεγονός!

Ο νέος μουσικός θεσμός της Αργολίδας που θέλει να επαναφέρει την παράδοση στην καθημερινότητά μας! Ένα βαλκανικό πανηγύρι, το “FESTIVAL ARNAS”, γεμάτο παραδοσιακούς ήχους, γλέντια, χορούς και ανταμώματα.Το ταξίδι στον Αρνά ξεκινά για πρώτη φορά φέτος τον Σεπτέμβρη, με μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση στο προαύλιο του Γυμνασίου – Λυκείου Λυγουριού!

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Επιδαύρου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού ”Ο Καββαδίας” ενώνουν δυνάμεις και υποδέχονται δύο νέα μουσικά σχήματα, που πλέον η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας.

“Ας τραγουδήσω κι ας χαρώ, του χρόνου ποιος το ξέρει, αν θα πεθάνω ή αν θα ζω, ή θα ‘μαι σ’ άλλα μέρη”…

Οι “Γκιντίκι” είναι ένα πειραματικό μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2014. Το ύφος του σχήματος είναι ιδιαίτερο, καθώς μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, η γκάιντα, το βιολί και τα κρουστά, γίνεται μια πιο σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού ήχου. Η παράδοση για τους “Γκιντίκι” είναι μια συνεχής δυναμική διαδικασία. Στις ζωντανές εμφανίσεις τους κυριαρχεί διονυσιακό πνεύμα. Ο κόσμος τραγουδάει και χορεύει ασταμάτητα. “μήλο μου κόκκινο”, “ικαριώτικος”, “αφούσης”, “μεσαρίτικος”… Εκεί θα δεις ακόμα και πόγκο μέσα σε κύκλο χορού! Έχοντας στις αποσκευές τους τον πρώτο τους δίσκο «Ahoy», συνεχίζουν την καλοκαιρινή περιοδεία τους και έρχονται στο Λυγουριό με την υπόσχεση ότι, θα γίνει της…παράδοσης!!!

Οι “Γκιντίκι” αποτελούνται από τους: Τάσο Κοφοδήμο (Λαούτο, φωνή), Κωνσταντίνος Λάζος (Κλαρίνο, γκάιντα, κιθάρα, φωνή), Κωσταντής Παπακωνσταντίνου (Κρουστά), Θοδωρή Σιούτη (Βιολί) και Αλέξανδρο Καρλή (Κοντραμπάσο).

Η “BandaEntopica”, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση.

Η “BandaEntopica” αποτελείται από τους: Φίλιππο Φασούλα (κλαρίνο και φωνή), Τάσο Γκέντζη (σαξόφωνο), ΡάφοΓκέντζη (ακορντεόν) και ΜπίληΜαλεγκάνο (κρουστά), με την Ειρήνη Γκουτζάκη να τους συνοδεύει στο τραγούδι.

Ώρα προσέλευσης: 20:00

Είσοδος ελεύθερη

Στο χώρο θα πωλούνται νόστιμα σουβλάκια και κρύα μπύρα!

Συνδιοργάνωση : Δήμος Επιδαύρου – Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού ” Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ”

Ο τίτλος του φεστιβάλ είναι εμπνευσμένος από το βουνό Αραχναίο ή Αρνάς για τους ντόπιους. Το Αραχναίο είναι βουνό του νομού Αργολίδας με υψηλότερο σημείο στα 1.199 μέτρα. Καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του κεντρικού τμήματος του νομού. Στα νότια ενώνεται με το όρος Δίδυμο, ενώ προς τα βόρεια καταλήγει στα υψώματα του ανατολικού νομού Κορινθίας. Το βουνό στα νότια είναι εντελώς αποψιλωμένο, όμως στη βόρεια πλευρά του διαθέτει ακόμη ορισμένα πευκοδάση. Στους πρόποδές του είναι χτισμένο το Λυγουριό και το Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, ενώ στα δυτικά του βρίσκεται το Ναύπλιο. Ο Παυσανίας αναφέρει πως στους πρόποδες του Αραχναίου ήταν χτισμένη η πόλη Λήσσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Χρόνια ευτυχισμένα για κάθε Γυναίκα!

AGGELOS DRITSAS

Με μεταλλική ράβδο συνελήφθη ένας 23χρονος στο Ναύπλιο

diktio

Κατέληξε και το μωράκι- Διπλή τραγωδία για την οικογένεια μετά το τροχαίο στη Λυγαριά

admin

Συνάντηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

admin

Σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης από το 2ο Λύκειο Ναυπλίου απέναντι στην κακοποίηση των γυναικών

diktio

Στα πλαίσια των εορτασμών για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

AGGELOS DRITSAS

Ενεεγυλ Αργολίδας : “Νεανική βία και Παραβατικοτητα-Προστατευουμε τα παιδιά μας”

AGGELOS DRITSAS

Η ασφάλεια των πολιτών στον Δήμο Ναυπλιέων

admin

ΝΑΥΠΛΙΟ: Έφυγε πριν λίγες ώρες από την ζωή, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

admin

Εφαρμογή του ΚΤΕΛ Αργολίδας στο play store για έκδοση εισιτηρίων και οποιαδήποτε πληροφορία για το ταξίδι σου

diktio

Η Κοινότητα Πορτοχελίου έδωσε την εντολή: Να διαμορφωθεί μια ισχυρή πλειοψηφία για το Αυτοδιοικητικό κίνημα

diktio

Ενδείξεις για πιο χειμωνιάτικο καιρό με κρύο από τις 10 Ιανουαρίου

admin