ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Τέλος δεν έχουν τα χτυπήματα της μοίρας για την οικογένεια της 59χρονης Μαρίας Καραμανιά-Αυγουστάκη, η οποία έχασε τη ζωή της στο φοβερό τροχαίο που είχε σημειωθεί επί του ΒΟΑΚ, στο ύψος της Λυγαριάς, νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, 28 Ιανουαρίου. Στο ίδιο τροχαίο τραυματίστηκε βαρύτατα ο μόλις 21 μηνών εγγονός της, ο μικρός Νικόλας, ο οποίος ήταν στην αγκαλιά της μητέρας του, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου που οδηγούσε η αδικοχαμένη γιαγιά του. Το παιδάκι κατέληξε, δεν άντεξε. Οι γιατροί ήδη από χθες είχαν ενημερώσει ότι η κατάσταση του παιδιού είναι μη αναστρέψιμη και αυτό ήταν μαχαιριά κατευθείαν στην καρδιά. Σήμερα τα ξημερώματα το μωράκι κατέληξε και αύριο Σάββατο στις 3 θα γίνει η κηδεία του στις Αγιές Παρασκιές.

Νέες μαρτυρίες αλλάζουν τα δεδομένα της έρευνας

Για το φοβερό δυστύχημα είχε συλληφθεί ένας 38χρονος Σύρος, οδηγός ενός μικρού βαν, ο οποίος έπεσε με σφοδρότητα, πλαγιομετωπικά, πάνω στο αυτοκίνητο της οικογένειας, υπό συνθήκες καταρρακτώδους βροχής. Ο 38χρονος, εργολάβος οικοδομών, επέστρεφε στο Ηράκλειο από τα Χανιά. Λόγω της κακοκαιρίας, δεν μπορούσε να δουλέψει με το συνεργείο του και έτσι πήρε τον δρόμο της επιστροφής.

Ισχυρίστηκε  ότι οδηγούσε αργά και συνετά καθώς η βροχή έπεφτε με τα τουλούμια και ήταν αδύνατον να δει μπροστά του, παρά το γεγονός ότι είχε βάλει στο φουλ τους υαλοκαθαριστήρες.

Πρόβαλε ακόμα τον ισχυρισμό ότι αναγκάστηκε να φρενάρει απότομα επειδή πετάχτηκε μία κατσίκα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να πέσει πάνω στο αυτοκίνητο της 59χρονης. Ανάλογου περιεχομένου κατάθεση φέρεται να έδωσε και συνοδηγός του 38χρονου. Αστυνομικές πηγές είχαν αναφέρει ότι το οδόστρωμα στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου είναι καινούργιο, ενώ υπάρχει πλέγμα περίφραξης στις άκρες που εμποδίζει την κάθοδο των ζώων στον ΒΟΑΚ.

Με εισαγγελική παραγγελία η δικογραφία επιστράφηκε στο Τμήμα Τροχαίας ΒΟΑΚ προκειμένου να συνεχιστεί η προανάκριση στο πλαίσιο προκαταρκτικής και να συμπληρωθεί η έρευνα με καταθέσεις, πραγματογνωμοσύνες κ.α.

Διερχόμενοι οδηγοί οι οποίοι  βρέθηκαν τη μοιραία μέρα και ώρα να κινούνται επί του ΒΟΑΚ φέρεται να υποστηρίζουν σε καταθέσεις τους ότι ο 38χρονος Σύρος οδηγός του μοιραίου βαν που έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο αυτοκίνητο της οικογένειας της 59χρονης Μαρίας Καραμανιά-Αυγουστάκη, κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα παρά την καταρρακτώδη βροχή.

Φέρονται ακόμα να υποστηρίζουν ότι είδαν το βαν να κάνει αντικανονικές προσπεράσεις. Οι μαρτυρίες αυτές αφορούν το χρονικό διάστημα πριν από το δυστύχημα, ωστόσο δίνουν ένα στίγμα ως προς την οδηγική συμπεριφορά του 38χρονου και θα αξιολογηθούν σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους και ευρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πατέρας κατήγγειλε τη σύζυγό του για κατοχή άσεμνων φωτογραφιών της 4χρονης κόρης τους

admin

Το ζευγάρι του Αγαμέμνονα (Μέμου) Μακρή σε πρώτο πλάνο.

admin

Η παράσταση Αστρέλια στο Άργος στα πλαίσια της 19ης εθελοντικής αιμοδοσίας Δημοτικών Σχολείων Άργους

diktio

Γ. Μανιάτης: ”Σε έναν κόσμο με πολιτικές προκλήσεις και κινδύνους”

admin

 Επίθεση στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο

admin

Η τρισδιάστατη λαπαροσκοπική χειρουργική στην Ουρολογία

admin

Το πρόγραμμα για την 201η επέτειο της απελευθέρωσης του Ναυπλίου

diktio

Ειδικές επιτροπές καταγραφής και αξιολόγησης των ζημιών στο Δήμο Ερμιονίδας – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

diktio

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου

diktio

Υπάρχει σχέδιο για κατασκευή 10 λιμνοδεξαμενών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

diktio

 Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

admin

Με μεγάλη επιτυχία το χριστουγεννιάτικο bazaar στο Κουτσοπόδι Άργους

diktio