ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

Συγχωνεύονται σε ένα ενιαίο έντυπο από τον προσεχή Σεπτέμβριο η φορολογική και η ασφαλιστική ενημερότητα και θα εκδίδεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με λίγα κλικ μέσω ειδικής ψηφιακής πύλης στο gov.gr.

Έτσι λοιπόν αφαιρείται από τους φορολογουμένους μία ακόμη εστία ταλαιπωρίας και καθυστέρησης, αφού το ενιαίο πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας, όπως θα ονομάζεται θα εκδίδεται για λογαριασμό πολιτών και επιχειρήσεων που χρειάζονται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για τις συναλλαγές τους. Όπως έχει διαπιστωθεί στις περισσότερες περιπτώσεις η χρήση είναι κοινή, δηλαδή απαιτούνται και τα δύο πιστοποιητικά.

Ο πολίτης ή η επιχείρηση θα μπορούν μπαίνοντας στην πλατφόρμα για την έκδοση του πιστοποιητικού οικονομικής ενημερότητας, που θα ενεργοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, να έχουν το αποτέλεσμα. Το πιστοποιητικό θα εκδίδεται σε ψηφιακή μορφή μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και θα περιλαμβάνει τα στοιχεία τόσο της φορολογικής όσο και της ασφαλιστικής ενημερότητας.

Θα είναι έγκυρο για κάθε προβλεπόμενη χρήση ενώ θα γίνεται υποχρεωτικά αποδεκτό από φορείς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, όπου κατά νόμο απαιτείται.

Οι πολίτες θα υποβάλουν την αίτησή τους στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα. Μετά την υποβολή της αίτησης θα ακολουθεί αυτόματος έλεγχος των στοιχείων που υποβλήθηκαν και κατόπιν -εφόσον πληρούνται όλα τα κριτήρια και προϋποθέσεις, θα εκδίδεται το πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας, με τους ίδιους όρους που διέπουν την έκδοση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ναύπλιο: “10ο Περπάτημα για την ζωή” στις 25 Οκτωβρίου

diktio

Αλλαγές στη νομοθεσία για τα ελαιόλαδα και πυρηνέλαια

admin

Πένθος στο Ναύπλιο: Έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανναυπλιακού Νίκος Φραντζόγλου

diktio

Πότε θα «δείξει τα δόντια του» ο Γενάρης – «Δύο ισχυρά ψυχρά κύματα»

diktio

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώνεται η διασύνδεση της Πελοποννήσου στο σύστημα υπέρυψηλής τάσης

diktio

ΝΑΥΠΛΙΟ: Έφυγε πριν λίγες ώρες από την ζωή, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

admin

Καιρός – Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Ερχονται καταιγίδες την Κυριακή

admin

Εορτασμός του Αγίου Φανουρίου στο Κουτσοπόδι

diktio

Δημοτικές εκλογές: Μέχρι πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει ένας δημοτικός σύμβουλος

diktio

Συνταξιούχος αγρότισσα δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ LIVE

AGGELOS DRITSAS

Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίσθηκε στο χωριό Αραχναίο στην Αργολίδα

diktio