ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυγενάκης: Αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα με την ίδρυση αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και θα αναβαθμιστεί με την ίδρυση αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, σε χαιρετισμό που έστειλε, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, παρουσία δεκάδων φορέων και πολιτών. «Το νομοσχέδιο που προωθούμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Ιανουαρίου.

Τα αγροτικά τμήματα στα Επιμελητήρια είναι ένα ακόμα κομμάτι του σχεδίου μας για την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα. Ενός τομέα που διαχρονικά αποτελεί στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας, ειδικά στην επαρχία. Εμείς άλλωστε εδώ στην Κρήτη το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Ο ΥπΑΑΤ επανέλαβε ότι, μετά τη σύσταση του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων στη Θεσσαλία, σειρά θα έχει η περιφέρεια της Κρήτης, για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει η εκπόνηση master plan για την ενιαία διαχείριση των νερών. «Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσουμε την σωστή διαχείριση και επάρκεια νερού, αυτού του τόσο πολύτιμου αγαθού για την τοπική οικονομία, το επιχειρείν, τον πρωτογενή τομέα και την ευημερία του τόπου συνολικά», πρόσθεσε.

Ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία του καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η τετραήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλία, όπου έχει συνεχείς συναντήσεις και συσκέψεις σε όλους τους νομούς της περιφέρειας, για την ανασυγκρότηση της περιοχής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ο ΥπΑΑΤ ευχαρίστησε το Επιμελητήριο για την πολύ καλή συνεργασία που έχει με το Υπουργείο και διαβεβαίωσε ότι όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα γίνει και ακόμα καλύτερη. Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε, ακόμη, στο Forum Κρητικών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί και φέτος, τον Απρίλιο, που έχει κατορθώσει να αποτελεί έναν επιτυχημένο θεσμό με πολλές συμμετοχές, και το οποίο φέτος θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. «Το forum αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την περαιτέρω ανάδειξη του πλούτου της Κρητικής παράδοσης και διατροφής, με πρώτες ύλες από την ευλογημένη μας γη», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη το Επιμελητήριο για τη συμβολή του στην ανάπτυξή της επιχειρηματικότητας στο Ηράκλειο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να πιστεύω πως και εμείς βάλαμε το λιθαράκι μας σε αυτή την αναπτυξιακή πορεία, με την έγκριση επιπλέον 5,5 εκατ. ευρώ για την αναπτυξιακή Ηρακλείου. Με αυτό το ποσό, η συνολική δημόσια δαπάνη για την αναπτυξιακή Ηρακλείου διαμορφώνεται στα 22,85 εκατ. ευρώ. Ακόμη, εντάξαμε στην Κρήτη 238 αιτήσεις σχεδίων βελτίωσης, με συνολική δαπάνη περίπου 16 εκατ. ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε ενίσχυση του επιχειρείν και του αγροτουρισμού στο νομό μας». Ο ΥπΑΑΤ διαβεβαίωσε τα μέλη του Επιμελητηρίου ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους, σε κάθε δράση που έχει γνώμονα το καλό του τόπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Λαχανόκηπος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου

diktio

Ας συναντηθούμε όλοι στις 12 Ιανουαρίου στη ταβέρνα ΣΠΗΛΙΑ

admin

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα μείωσης ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες

admin

Πέτρος Κωτσοβός: Την Κυριακή συνεχίζουμε σε πορεία ανάπτυξης

diktio

Δυο σπουδαία φιλικά παιγνίδια για τον Φείδωνα Άργους

diktio

Ανδριανός: Η εποποιία του 1940 είναι μια χειροπιαστή απόδειξη των όσων οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε

diktio

Συγχαρητήρια στους πιτσιρικάδες του Ναυτικού Ομίλου για την πρόκριση τους στην δεύτερη φάση του ηλικιακού τους πρωταθλήματος

admin

ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΕΥΑΡ-Μ

admin

Κατέληξε και το μωράκι- Διπλή τραγωδία για την οικογένεια μετά το τροχαίο στη Λυγαριά

admin

Με αγκαλιές υποδέχθηκαν οι Λάκωνες τον Πέτρο Τατούλη

diktio

Κώστας Καράπαυλος : Αποχαιρετώ τον φίλο Νίκο Τσούκαλη. Απώλεια

admin

Παντρεύτηκε σιαμαία που μοιράζεται το ίδιο σώμα με τη δίδυμη αδερφή της

AGGELOS DRITSAS