ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοτικό Σχολείο έβαλε αυτοσχέδια σπιτάκια με κουβερτούλες για τα αδέσποτα

Ενα από τα μαθήματα που ζητάει εδώ και πολλά χρόνια μια μεγάλη πλειοψηφία σκεπτόμενων ανθρώπων να μπει στα σχολεία της χώρας μας δεν είναι άλλο από το μάθημα οικολογίας-φιλοζωίας. Ένα μάθημα απόλυτα απαραίτητο αν αναλογιστεί κανείς το ρεκόρ που έχει η Ελλάδα στις κακοποιήσεις ζώων. Και αν αναλογιστεί ότι πολλοί από τους κακοποιητές είναι ανήλικα παιδιά.

Και όμως το κράτος έχει γυρίσει την πλάτη σε αυτή την ανάγκη αφήνοντας κάποιους εθελοντές και λίγους εκπαιδευτικούς να κάνουν ό,τι μπορούν, και στον ελάχιστο χρόνο που έχουν, για να διδάξουν τους μαθητές να αγαπάνε τα ζώα και να τα προστατεύουν, μαζί με αυτά και τη φύση.

Και δεν είναι- ευτυχώς- λίγα τα παραδείγματα των παιδιων που έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να μάθουν πράγματα για τα ζώα και να βρουν τρόπους να τα φροντίσουν. Τα αδέσποτα, όπως ξέρουμε, είναι τα πρώτα ζωάκια που έχουν την ανάγκη μας καθώς παλεύουν καθημερινά να επιβιώσουν στις πιο δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίζοντας αμέτρητους κινδύνους, με πρώτον από όλους τον άνθρωπο.

Ένα τέτοιο παράδειγμα, όπως αναφέρει η κυρία Μαρία Σπυριδάκη, είναι οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 3ου ειδικού δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου Κρήτης, που μετά τις αυτοσχέδιες ταΐστρες που έβαλαν για τα αδεσποτάκια, συνεχίζουν την προσπάθεια, αυτή τη φορά με το να τους φτιάξουν ζεστά σπιτάκια ώστε να μπαίνουν μέσα και να προστατεύονται από το κρύο και τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Μια κίνηση ιδιαίτερη σημαντική.

Και όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες τα σπιτάκια αυτά έχουν κουβερτούλες και σεντονάκια μέσα ώστε να παραμένουν ζεστά και άνετα.

Το μέλλον ανήκει στις νέες γενιές, στις οποίες πρέπει να δώσουμε όλα τα εφόδια ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν ενσυναίσθηση και να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη είτε αυτοί είναι άνθρωποι είτε ζώα.

Από εμάς ένα μεγάλο μπράβο στο 3ο ειδικό δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου Κρήτης που με αυτές του τις ενέργειες έγινε για τους άλλους ένα φωτεινό παράδειγμα. Ελπίζουμε να το μιμηθούν και άλλοι.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

AGGELOS DRITSAS

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βασικών Πρώτων Βοηθειών στην Κοινότητα Κουρτακίου

AGGELOS DRITSAS

Πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Συναγερμός για την πιθανή αντιμετώπιση επιδημίας ιλαρά – Τα μέτρα του ΕΟΔΥ

AGGELOS DRITSAS

 Γιάννης Γεωργόπουλος  : Η παρέλαση των Σχολείων, Συλλόγων και Φορέων του Δήμου μας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Επιβάλλει κομματική πειθαρχία για το νομοσχέδιο περί ομοφύλων ο Κασσελάκης

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στους αριστούχους

AGGELOS DRITSAS

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει η προθεσμία – Οι τρόποι πληρωμής

AGGELOS DRITSAS

Δυο σπουδαία φιλικά παιγνίδια για τον Φείδωνα Άργους

AGGELOS DRITSAS

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Μπήκαν «πωλητήρια» σε ξενοδοχεία σε Τολό και Ναύπλιο τον Σεπτέμβριο

AGGELOS DRITSAS

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας γνωμοδότησε αρνητικά για την επέκταση των ιχθυοτροφείων στην Βουρλιά, στην Κορακιά και στο Θυννί

AGGELOS DRITSAS