ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 18:30, έλαβε χώρα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, η 1η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας με μοναδικό θέμα συζήτησης: “Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024”.

Η Δημοτική Αρχή, εφαρμόζοντας πλήρως την νομοθεσία, έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων για το 1ο δίμηνο της νέας Δημοτικής Περιόδου 2024-2028.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Γιάννη Γεωργόπουλου.

Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε εκτενώς το Δημοτικό Συμβούλιο για τα συνεχιζόμενα ώριμα έργα της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, τα οποία βρίσκονται σήμερα στην φάση της υλοποίησης.

Ορισμένα από αυτά τα έργα είναι υπό κατασκευή και κάποια άλλα στη διαδικασία της δημοπράτησης.

Αυτούς τους δύο πρώτους μήνες του 2024, η παρούσα Δημοτική αρχή έχει ασχοληθεί σε καθημερινή βάση και έχει προχωρήσει αυτά τα έργα.

Επίσης, αναφέρθηκε σε αρκετά έργα που έχουν ήδη συνταχθεί και εγκριθεί οι μελέτες τους, όπως και σε κάποια άλλα έργα που βρίσκονται στην φάση της σύνταξης των μελετών.

Όλα αυτά τα έργα πρόκειται να ενταχθούν σε κάποιο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα, είτε Περιφερειακό, είτε Εθνικό, είτε Ευρωπαϊκό.

Στη συνέχεια, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας και ο αρμόδιος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, έκαναν αναλυτική ενημέρωση στα 12 συνολικά θέματα που είχαν ήδη τεθεί προς συζήτηση από τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Το Αποχετευτικό Δίκτυο Κρανιδίου – Πορτοχελίου, η αναπαλαίωση πρώην οικίας Κωνσταντίνου Δημότση – Έλληνα, ο Ιερός Ενοριακός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμιόνης, η Υδροδότηση – Γεώτρηση στο Λουκαϊτι – Γεωλογικές μελέτες για γεωτρήσεις στο Ηλιόκαστρο και τη Θερμησία, η διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας Ηρώων στην Ερμιόνη και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου αυτής, η παραλία της Σαμπάριζας, η δημιουργία μικρών φραγμάτων εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, γενική ενημέρωση για το νερό και την αφαλάτωση, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού συνολικά στο Δήμο Ερμιονίδας, ενημέρωση για την προετοιμασία του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο, υποβολή κρίσιμων αιτημάτων και το νέο νομικό πλαίσιο για μια αποτελεσματική πολιτική προστασία, για το νερό στην Κοιλάδα και το κυκλοφοριακό ζήτημα στην Πλατεία Κύπρου (κεντρική πλατεία) του Κρανιδίου.

Ακολουθεί η εισήγηση του Δημάρχου Ερμιονίδας:

Εισήγηση Δημάρχου Ερμιονίδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Παράταση των Μεγάλων Εκπαιδευτικών Διαγωνισμών Ανακύκλωσηςέως 20 Σεπτεμβρίου 2025.

AGGELOS DRITSAS

ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Τροχαίο τα ξημερώματα με 5 τραυματίες

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…………

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα – Βήμα στο Αύριο – Γιάννης Μαργέτας

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΣ : Δοξολογία & Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

AGGELOS DRITSAS

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

15 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

AGGELOS DRITSAS

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου,

AGGELOS DRITSAS

Ανοδική πορεία για τον τζίρο τουριστικών καταλυμάτων και εστιατορίων

AGGELOS DRITSAS

Όχι άλλα θύματα στην άσφαλτο, ήρθε η ώρα για μια σωστή οδική συμπεριφορά.

AGGELOS DRITSAS