ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

Αντίστροφη μέτρηση για το δώρο Πάσχα 2024. Ποιοι θα το πάρουν «πρώτοι».

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την πληρωμή του Δώρου Πάσχα 2024, το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να πληρώνεται έως τη Μεγάλη Τετάρτη, όπου φέτος πέφτει 1 Μαΐου.

Παράλληλα, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το δώρο νωρίτερα αν το επιθυμούν, αλλά όχι αργότερα από την Μεγάλη Τετάρτη.

Επιπλέον, το Δώρο Πάσχα δεν μπορεί να καταβληθεί σε είδος αλλά μόνο σε χρήμα.

Η ΔΥΠΑ σχεδιάζει να καταβάλει το Δώρο Πάσχα σε χιλιάδες ανέργους την εβδομάδα πριν την εβδομάδα που μας έρχεται, δηλαδή από τις 22 έως τις 26 Απριλίου.

Επιπλέον, κατά την ίδια περίοδο θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων μακροχρόνιας ανεργίας και των βοηθημάτων ανεργίας, ενώ θα καταβληθούν και οι προκαταβολές της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας στις δικαιούχους.

Οι συνταξιούχοι δεν δικαιούνται δώρο Πάσχα, ωστόσο το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο θα κρίνει τις περικοπές στις συντάξεις (ΕΔΩ).

Παρόλα αυτά θα πληρωθούν νωρίτερα οι Συντάξεις Μαΐου.

Αναλυτικά

Κύριες συντάξεις
ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ:

Πέμπτη 25 Απριλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ – Κατάθεση: Απόγευμα Τετάρτης 24/4

ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ:Δευτέρα 29 Απριλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ – Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 26/4

Επικουρικές συντάξεις
Μισθωτοί (Ιδιωτικού τομέα) & Μη μισθωτοί

Πέμπτη 25 Απριλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ – Κατάθεση: Απόγευμα Τετάρτης 24/4

Μισθωτοί Δημοσίου

Δευτέρα 29 Απριλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ – Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 26/4

Καταλήγοντας πρώτοι θα δουν το Δώρο Πάσχα οι άνεργοι, ακολουθούν οι συντάξεις Μαΐου και τέλος πληρώνονται το Δώρο Πάσχα 2024 οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Δώρο Πάσχα 2024: Υπολογισμός online

Αρχικά μπορείτε μπείτε στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΑ (ΕΔΩ) και να υπολογίσετε εύκολα και γρήγορα το Δώρο Πάσχα 2024. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να κάνετε έναν λογαριασμό με το email σας και να ξέρετε τον μικτό σας μισθό.

Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών. Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως υπερεργασία, νόμιμη υπερωρία, επίδομα αδείας, επίδομα ισολογισμού, επιδόματα για τροφή, κατοικία, κτλ) εφ’ όσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ’ επανάληψη περιοδικά σε ορισμένα διαστήματα του χρόνου. Στις τακτικές αποδοχές συνυπολογίζεται και το επίδομα αδείας.

Συνεπώς ο μισθωτός θα λάβει το Δώρο Πάσχα προσαυξημένο με τον συντελεστή αδείας ο οποίος ανέρχεται σε 0,041666 π.χ εργαζόμενος με δώρο Πάσχα 900 ευρώ, με την προσαύξηση του συντελεστή αδείας θα πρέπει να πάρει 938 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νεκρή γυναίκα στην άσφαλτο: Την παρέσυρε όχημα στην εθνική

admin

177η τακτική εθελοντική αιμοδοσία στο ΔΙΕΚ Άργους

diktio

Τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας

admin

Δημήτρης Ορφανός: Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις χωρίς έπαρση και αλαζονεία

diktio

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο το κλειστό γυμναστήριο Ζαχάρως

diktio

«Μαμά δεν θέλω να έρθει ο παππούς» – Τι λέει η μητέρα της ανήλικης

admin

Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ: Δράση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Παίγμα” με το 2ο Λύκειο Άργους

diktio

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Ναυπλίου

diktio

Σ.Α.Ε.Κ Άργους

AGGELOS DRITSAS

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου η εγκατάσταση POS σε επιχειρήσεις 35 κλάδων

admin

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

diktio

Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος Άργους Μυκηνών