ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι ΗΠΑ θα εμποδίσουν την Nvidia να στείλει περισσότερες κάρτες γραφικών GeForce RTX 4090 στην Κίνα

Οι αυστηρότεροι περιορισμοί των ΗΠΑ έναντι της Κίνας ενδέχεται να σημαίνουν ότι οι high-end κάρτες γραφικών PC δεν μπορούν πλέον να εξάγονται στη χώρα.

Οι ΗΠΑ εμπόδισαν την Nvidia να πουλήσει την κάρτα γραφικών PC GeForce RTX 4090 στην Κίνα, στο πλαίσιο μιας απαγόρευσης εξαγωγών που αποσκοπεί να εμποδίσει τη χώρα να εξασφαλίσει πρωτοποριακά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Η Nvidia ανέφερε αθόρυβα τον περιορισμό σε μια κατάθεση στο χρηματιστήριο την Τρίτη, την ίδια ημέρα που το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε αυστηρότερους κανόνες για να εμποδίσει την κινεζική κυβέρνηση να αποκτήσει τις προμήθειες των προηγμένων τσιπ.

Η Nvidia αναφέρει ότι θα πρέπει να λάβει άδεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ προκειμένου να πουλήσει την RTX 4090 στην Κίνα και σε αρκετές άλλες χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Βιετνάμ. Αλλά οι πιθανότητες να εξασφαλίσει η Nvidia άδεια για την Κίνα φαίνονται λίγες, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ διαμόρφωσαν τους κανόνες εξαγωγής για τη χώρα με το τεκμήριο της άρνησης.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί λίγη έκπληξη, καθώς το υπουργείο Εμπορίου δήλωσε αρχικά ότι είχε δημιουργήσει μια εξαίρεση για να επιτρέψει στις εταιρείες να πωλούν καταναλωτικές GPUs στην Κίνα. Ωστόσο, η Nvidia σημείωσε ότι η RTX 4090 υπερβαίνει “ορισμένα όρια επιδόσεων” που βρέθηκαν στους νέους κανόνες του Υπουργείου Εμπορίου, οι οποίοι σχεδιάστηκαν για να κλείσουν τα κενά στην απαγόρευση των ΗΠΑ για τα τσιπ έναντι της Κίνας.

Συγκεκριμένα, οι νέοι κανόνες αναφέρουν ότι τα τσιπ που περιέχουν περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια τρανζίστορ πρέπει να απαιτούν άδεια για την πώληση στις επηρεαζόμενες χώρες. Σύμφωνα με την Nvidia, η RTX 4090 διαθέτει 76 δισεκατομμύρια τρανζίστορ. (Η λιγότερο ισχυρή RTX 4080 έχει 45.9 δισεκατομμύρια).

Δύο άλλες GPUs που η Nvidia δεν μπορεί πλέον να πουλήσει στην Κίνα περιλαμβάνουν τις A800 και H800, ένα ζεύγος προϊόντων που η εταιρεία υποβάθμισε σκόπιμα για να περάσει την αρχική έκδοση της απαγόρευσης εξαγωγών των ΗΠΑ. Στην κατάθεση στο χρηματιστήριο, η Nvidia προειδοποιεί ότι η νέα απαίτηση αδειοδότησης θα μπορούσε να αναγκάσει την εταιρεία να “μεταφέρει ορισμένες δραστηριότητες από μία ή περισσότερες από τις χώρες που προσδιορίστηκαν”.

Η είδηση υποδηλώνει επίσης ότι στο μέλλον, οι κάρτες γραφικών PC υψηλότερων προδιαγραφών δεν θα μπορούν πλέον να πωλούνται στη χώρα. Οι ΗΠΑ σχεδίασαν έναν από τους νέους κανόνες ακριβώς για να αποτρέψουν την Κίνα από το να συναρμολογήσει σωρούς από λιγότερο ισχυρές GPU για να σχηματίσει ένα κέντρο δεδομένων. Αλλά η εξέλιξη αυτή θα έχει ως κόστος τους Κινέζους χρήστες PC που επιθυμούν να αγοράσουν τις καλύτερες κάρτες γραφικών για παιχνίδια.

Ο αναλυτής τεχνολογίας Ming-Chi Kuo προσθέτει: “Η Nvidia θα επηρεαστεί αναμφίβολα αρνητικά από τη νέα απαγόρευση, δεδομένης της ισχυρής ζήτησης για τσιπ AI από τους Κινέζους πελάτες”. Οι νέοι κανόνες πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τον επόμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: 10.700 ψηφιακοί υδρομετρητές σε Μιδέα, Ασίνη και Τίρυνθα – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες

diktio

Φοβήθηκαν μετά τη γυναικοκτονία των Αγίων Αναργύρων και τηλεφωνούν στην ΕΛ.ΑΣ. για να καταγγείλουν

AGGELOS DRITSAS

Απάντηση σε Ανδριανό για το Υποθηκοφυλακείο Μάσσητος στο Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS

19 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ναύπλιο από Ενώσεις Αστυνομικών της Αργολίδας

diktio

ΝΑΥΠΛΙΟ : Βούλα Πατουλίδου είναι η πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ελλάδα.

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια ημέρα ποίησης σήμερα

AGGELOS DRITSAS

 Επίθεση στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο

admin

Κρανιδιώτικη Αποκριά = Κρανιδιώτικη Λύριζα! >LIVE BINTEO

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του 2ου Λυκείου

admin

Νεκρός αστυνομικός σε καταδίωξη- Μοτοσικλέτα της ΔΙΑΣ συγκρούστηκε με περιπολικό

admin

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πορτοχελίου

admin

Αντιδρούν οι κτηνίατροι στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς – «Κινδυνεύουμε να δούμε ακόμη περισσότερα αδέσποτα»

admin