ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Πάσχα 2024- Πότε πέφτει το ορθόδοξο και πότε το καθολικό- Πως καθορίζονται οι δυο εορτές και ποια πέφτει νωρίτερα

Το καθολικό Πάσχα είναι μια κινητή γιορτή που δεν συμπίπτει με το ορθόδοξο Πάσχα.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί οι καθολικοί καθορίζουν το Πάσχα σύμφωνα με το νέο ημερολόγιο, σε αντίθεση με τους ορθόδοξους οι οποίοι βασίζουν το υπολογισμό του στο παλαιό ημερολόγιο. Για το λόγο αυτό το Πάσχα των Καθολικών γιορτάζεται νωρίτερα από αυτό των Ορθοδόξων.

Πάσχα 2024: Πότε πέφτει το ορθόδοξο και πότε το καθολικό
Πάσχα 2024: Πότε πέφτει το ορθόδοξο και πότε το καθολικό

Μάλιστα, το καθολικό Πάσχα μπορεί να εορταστεί από μια βδομάδα μέχρι και έναν ολόκληρο μήνα νωρίτερα σε σχέση με το ορθόδοξο Πάσχα. Υπάρχει ωστόσο και μια ειδική περίπτωση, που συμβαίνει κάποιες φορές βάσει συγκεκριμένων ημερομηνιών της εαρινής πανσελήνου, που η ημερομηνία των δύο Πάσχα, δηλαδή του εορτασμού του από τις δύο εκκλησίες συμπίπτει.

Πάσχα 2024- Πότε πέφτει το ορθόδοξο και πότε το καθολικό

Φέτος, το καθολικό Πάσχα πέφτει την Κυριακή 31 Μαρτίου ενώ το ορθόδοξο Πάσχα την Κυριακή 5 Μαΐου. Το ορθόδοξο Πάσχα θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εορτές στην Ελλάδα. Πλήθος πιστών συγκεντρώνεται σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας για να προσκυνήσει ολόκληρη τη μεγάλη εβδομάδα.

Το ορθόδοξο Πάσχα και το καθολικό Πάσχα έχουν συνήθως διαφορετικές ημερομηνίες επειδή οι δύο εκκλησίες χρησιμοποιούν διαφορετικά ημερολόγια για τον υπολογισμό. Το καθολικό Πάσχα υπολογίζεται σύμφωνα με το Γρηγοριανό Ημερολόγιο.

Το ορθόδοξο Πάσχα υπολογίζεται σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο. Σπάνια η γιορτή του Πάσχα (ορθόδοξο και καθολικό) θα πέσει την ίδια μέρα. Η επόμενη ημερομηνία κατά την οποία θα συμπέσουν οι δύο αργίες θα είναι η 20η Απριλίου 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στην Αχαΐα

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Νυχτερινός Αγώνας αλιείας με φελλό στο Ναύπλιο ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Σπέτσες: «Χειρόφρενο» στα θαλάσσια ταξί 

AGGELOS DRITSAS

Στη Νέα Επίδαυρο για τα εγκαίνια του κάστρου Πιάδα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

AGGELOS DRITSAS

3-0 ο Παναργειακός τον Πανναυπλιακό σε φιλικό στο Κουτσοπόδι

AGGELOS DRITSAS

«Βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη με ίσες ευκαιρίες για όλους»

AGGELOS DRITSAS

Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η καταβολή της ενίσχυσης Market Pass 2

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Ο Μάνος Περράκης προσλήφθηκε ως ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου

AGGELOS DRITSAS

Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2023 – Πρόγραμμα επισκέψεων και ομιλιών -Ενότητα Δημιουργίας

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Ναυπλιέων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Άστρος: Γιορτάζουν τη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών στη λιμνοθάλασσα Μουστού

AGGELOS DRITSAS