ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Ο επικεφαλής των “Ιταλών” του ΠΑΣΟΚ- μεγάλη προσωπικότητα

Απώλεια για τη δημοκρατική παράταξη. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 χρόνων ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, εκ των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Ήταν επικεφαλής της ομάδας των «Ιταλών» του ΠΑΣΟΚ, που λειτουργούσε για χρόνια ως εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά υπό τον έλεγχο του Ανδρέα Παπανδρέου. Υπηρξε μέλος μέλος του ΠΑΚ επί χούντας, οπότε διέφυγε στην Ιταλία – εξ ου και η ονομασία της εσωκομματικής ομάδας του. Ήταν μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στην συγγραφή της ιδρυτικής διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη του 1974.

Δείτε την παρέμβασή του στο συνέδριο διαδοχής του Ανδρέα Παπανδρέου, τον Ιούνιο του 1996:

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.

Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1977 και αποχώρησε λόγω διαφωνιών το 1999, κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας Σημίτη.

Μετά την απόχωρησή του, δημιούργησε τον κομματικό σχηματισμό «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση», με την οποία μετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2000 (32.068 ψήφοι, ποσοστό 0,47%).

Το 1994, η Βουλή υιοθέτησε την πρότασή του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Τα συλλυπητήρια Ανδρουλάκη

«Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εκ των συντακτών της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Κινήματος, δεν είναι πια κοντά μας. Βαθιά δημοκράτης, πατριώτης και ιδεολόγος χάραξε μια πολιτική διαδρομή, που χαρακτήριζε το ήθος και η συνέπεια. Πρωτοστάτησε και πέτυχε το 1994 να αναγνωριστεί η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας από το ελληνικό κοινοβούλιο. Αποχαιρετώ έναν ρομαντικό αγωνιστή με συγκίνηση και σεβασμό» αναφέρει σε συλλυπητήρια δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Βελόπουλος: Έφυγε ένας πραγματικός πατριώτης

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε για την απώλεια του Μιχάλη Χαραλαμπίδη:

«Ένας πραγματικός πατριώτης, ένας ασυμβίβαστος αγωνιστής, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ο αγώνας του Μιχάλη Χαραλαμπίδη για Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία, θα εμπνέει για πάντα κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνα. Η ζωή και το έργο του με κορωνίδα την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους, επιβεβαιώνει τη ρήση του Ηρακλείτου, «εἷς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι».Η πολιτική του οξυδέρκεια, καθώς ήταν αυτός που πρώτος εμπνεύστηκε τον εθνικής σημασίας αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, αποδεικνύει ότι η υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος, «γκρεμίζει» τα «κομματικά τείχη»».

«Μείναμε φτωχότεροι» γράφουν ποντιακοί σύλλογοι

Τη θλίψη τους για την απώλεια του Μιχάλη Χαραλαμπίδη εκφράζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι Πονιακοί Σύλλογοι της χώρας. Ο Σύλλογος Ποντίων Εύβοιας «Οι Κομνηνοί» στην ανάρτησή του αναφέρει:

Μείναμε φτωχότεροι αλλά με βαρύ φορτίο στις πλάτες..
Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Μιχάλης Χαραλαμπίδης..
Ο άνθρωπος που συνέταξε, πρότεινε και ουσιαστικά με το πολιτικό και πατριωτικό του σθένος έβαλε προ των ιστορικών ευθυνών του το ελληνικό κοινοβούλιο. Ήταν το 1994 όταν υιοθετήθηκε στη χώρα μας η πρότασή του για την αποδοχή της μιας και μοναδικής αλήθειας. Της αναγνώρισης της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.!
Εκτός από την πέραν του δέοντος ανυπέρβλητη δράση του για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας σημαντικό ορόσημο της πολιτικής του διορατικότητας και της πατριωτικής του φύσης ήταν όταν το 1996 στο 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είχε προβλέψει με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια την έλευση της οικονομικής κρίσης που στιγμάτισε τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Αξέχαστε Μιχάλη Χαραλαμπίδη λαφρυν να εν το χώμα που θα σε σκεπάζει. Καλόν Παράδεισο στην ποντιακή σου ψυχή!

Anarthsh_Pontiakon_syllogon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΝΔΗΕΡ: ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

AGGELOS DRITSAS

Εχθές το απόγευμα, βρέθηκα στο Εργατικό Κέντρου του Ναυπλίου,

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Ο Γιώργος ο Μπαρλιας 87 χρόνων πλέον και ενεργος αμπελουργός ο τελευταιος των Μοικανων στην Νεμεα

AGGELOS DRITSAS

Κοπή της βασιλόπιτας της Δημοτικής Κοινότητας Φούρνων

AGGELOS DRITSAS

Του Αγίου Νεκταρίου, Πολιούχου και Προστάτη της Αίγινας, Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024.

AGGELOS DRITSAS

Σεισμός 3 Ρίχτερ στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Οι 20 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργολίδας με την παράταξη Τατούλη

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται ο πρώτος καύσωνας της χρονιάς – Μέχρι και 39 βαθμούς οι θερμοκρασίες

AGGELOS DRITSAS

Το πρόγραμμα για την 201η επέτειο της απελευθέρωσης του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον πολιούχο, Άγιο Αναστάσιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

 100 χρόνια ΤΕΕ: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εορταστική εκδήλωση στην Τρίπολη

AGGELOS DRITSAS