ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

ΠΟΥ: Απίστευτα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά κοροναϊού και γρίπης, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται

«Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά των τελευταίων παραλλαγών της Covid-19 και της γρίπης ασκούν πίεση στα συστήματα υγείας αυτόν τον χειμώνα», δήλωσαν στο Ρόιτερς κορυφαίοι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου, υπάρχουν πληροφορίες τις τελευταίες εβδομάδες για αυξανόμενες νοσηλείες, που συνδέονται με λοιμώξεις του αναπνευστικού. Τα ποσοστά των θανάτων έχουν, επίσης, αυξηθεί μεταξύ των πιο ηλικιωμένων ενηλίκων σε μερικές περιφέρειες, όμως βρίσκονται πολύ κάτω απ’ ό,τι κατά την κορύφωση της πανδημίας της Covid.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας επανέφερε την απαίτηση για μάσκα σε υγειονομικές εγκαταστάσεις, όπως έκαναν και μερικά δίκτυα νοσοκομείων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Υπερβολικά πολλοί άνθρωποι έχουν ανάγκη σοβαρής ιατρικής περίθαλψης για γρίπη, για Covid, παρόλο που μπορούμε αυτό να το εμποδίσουμε», δήλωσε η Μαρία Βαν Κερκόβε, προσωρινή διευθύντρια επιδημικής και πανδημικής προετοιμασίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η ίδια επικαλέσθηκε «απίστευτα χαμηλά» ποσοστά εμβολιασμού κατά της γρίπης και της Covid σε πολλές χώρες αυτή την περίοδο, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να αφήσει πίσω του την πανδημία και τους περιορισμούς της.

Κυβερνήσεις πασχίζουν να ενημερώσουν για τους κινδύνους, που εξακολουθεί να δημιουργεί η Covid και τα οφέλη του εμβολιασμού, μετά τον Μάιο του 2023, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η Covid-19 δεν αποτελεί πλέον κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας, λένε ειδικοί στις λοιμώδεις νόσους και υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Μόνο 19,4% των ενήλικων Αμερικανών έχουν κάνει αυτή την περίοδο το εμβόλιο κατά της Covid, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των Ηνωμένων Πολιτειών, παρά τη σύσταση να κάνουν όλοι οι ενήλικες το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που εμποδίζει τη σοβαρή νόσηση.

«Δεν πιστεύουμε πως έχουν κάνει αρκετοί άνθρωποι το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της Covid», λέει σε συνέντευξή της η διευθύντρια των CDC, Μάντι Κοέν. «Οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν πως η Covid εξακολουθεί να είναι μια πιο σοβαρή ασθένεια από τη γρίπη».

Η γρίπη αντιπροσώπευε το 5,2% των επισκέψεων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με 3% για την Covid την εβδομάδα, που έληξε στις 30 Δεκεμβρίου. Εντούτοις, η Covid ευθυνόταν για 10,5 στις 100.000 νοσηλείες την περίοδο αυτή, σε σύγκριση με 6,1 ανά 100.000 νοσηλείες για τη γρίπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-01-2024 ΒΙΝΤΕΟ

admin

“ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ (7 χρονιές κορυφαίος προπονητής)

AGGELOS DRITSAS

ΑναπλιώτικοΚαρναβάλι #ΔήμοςΝαυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Επιτυχίες των μικρών αθλητών του Συλλόγου Δρυόπες Ερμιονίδας στους 3ους Αναπτυξιακούς Αγώνες Στίβου

diktio

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην οδό Άργους στο Ναύπλιο ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ DRONE

admin

ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Για την κατάργησης του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Γονέων κ Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Τ.Χρόνης: Η Τραχεια, το Κολιακι και οι μικρότεροι οικισμοί ήταν πάντοτε ένα κύτταρο επιχειρηματικότητας και πρωτογενούς παραγωγής

diktio

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου

admin

Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας»

admin

Ο Τάσος Λάμπρου και η ΕΝΔΗΕΡ επισκέπτονται σήμερα το Πόρτο Χέλι

diktio

Οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Άργους συμμετέχουν σε στάση εργασίας

diktio