ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου: Ο εορτασμός της Βάπτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη για πνευματική αναγέννηση

Στο Ρέθυμνο γιόρτασε τα Θεοφάνεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποδεχόμενη πρόσκληση του δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη.

Η κ. Σακελλαροπούλου παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Προδρόμου. Ακολούθως παρέστη στον καθαγιασμό των υδάτων στο λιμάνι Ρεθύμνου και ευχήθηκε στα παιδιά, τους νέους και μεγαλύτερους που έπεσαν στη θάλασσα για την ευλογία του Σταυρού.

«Σήμερα ο εορτασμός της Βάπτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη για πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου, την έξοδο προς το φως της αλήθειας και την αλληλεγγύη. Νιώθω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι αυτή τη γιορτινή μέρα κοντά στους νησιώτες μας, σε μία ιστορική πόλη της Κρήτης, το Ρέθυμνο, κοιτίδα και σταυροδρόμι των περισσότερων πολιτισμών της Μεσογείου. Από το Ενετικό Λιμάνι εύχομαι σε όλες και όλους χρόνια πολλά και καλή φώτιση», ανέφερε σε δηλώσεις η ΠτΔ.

Ακολούθησε μικρή βόλτα στην Παλαιά Πόλη, όπου βρέθηκε στην Κρήνη Ριμόντι και ενημερώθηκε για στοιχεία του μνημείου, ενώ επισκέφθηκε και γωνιές της πόλης τις οποίες η δημοτική Αρχή αναδεικνύει, όπως η Στοά Πυθαγόρα. Η κ. Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον δήμαρχο και στελέχη της αυτοδιοίκησης, απόλαυσε τον καφέ της σε κατάστημα εστίασης στην Παλιά Πόλη, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται προσκεκλημένη σε γεύμα του δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη.

Φώτιση και καλή χρονιά ευχήθηκε σε όλους ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και «όλα όσα δεν βρήκαμε τα προηγούμενα χρόνια, εύχομαι το 2024 να τα δώσει σε όλο τον κόσμο».

Σακελλαροπούλου: Ο εορτασμός της Βάπτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη για πνευματική αναγέννηση

Η αντιπεριφερειάρχς Μαρία Λιονή έκανε λόγο για «μεγάλη μέρα» και ευχήθηκε «σε όλους τους ανθρώπους να έχουν υγεία γαλήνη και ηρεμία για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί της μεγάλες προκλήσεις και τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν δυστυχώς ακόμα σήμερα. Το Ρέθυμνο είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να υποδεχτεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία ήρθε και γιορτάσαμε μαζί. Το Ρέθυμνο την υποδέχτηκε πάνδημο, σήμερα μάλιστα που είναι μέρα χαράς και ελπίζω μιας και είναι η αρχή του έτους, όλες οι μέρες να είναι όμορφες και καλύτερες στο εξής».

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης για τα Θεοφάνεια

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του για τα Θεοφάνεια αναφέρεται στο ελπιδοφόρο μήνυμα της μεγάλης χριστιανικής γιορτής και την πορεία ενότητας και συνεργασίας που συνεχίζει η Περιφέρεια Κρήτης για τους πολίτες του νησιού.

«Τα Θεοφάνια, μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Ορθοδοξίας, εορτάζονται σήμερα σε όλη την Κρήτη. Με τη λαμπρότητα που ταιριάζει στην παράδοση μας, το ελπιδοφόρο μήνυμα των Θεοφανίων, η νίκη του φωτός, εύχομαι να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο.

Στην Περιφέρεια Κρήτης, συνεχίζουμε το έργο μας, με ενότητα, πολλή δουλειά και συνεργασία, υπηρετώντας όλους τους πολίτες του νησιού. Χρόνια Πολλά σε όλους. νΥγεία και φώτιση για την νέα χρονιά. Καλές θάλασσες στους Έλληνες ναυτικούς».

Πηγή: ΑΠΕ – ΕΡΤ ΧανίωΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Επιδαύρου

diktio

Συναντήθηκα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Γιάννη Μαντζούνη.

AGGELOS DRITSAS

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Επιδαύρου

diktio

Έκλειψη Ηλίου 2024 LIVE Παρακολουθήστε ζωντανή ροή

AGGELOS DRITSAS

Ενημερωτική δράση του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου για τις εξαρτήσεις

diktio

Αργολίδα: Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε δικαιούχους αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία

diktio

Διαμαρτύρεται ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους για την μεταφορά της Δ.Ο.Υ

diktio

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ελληνική αντιπροσωπεία

AGGELOS DRITSAS

Αφιέρωμα:Ποιός ήταν ο «γιούκος- σε κάθε παλιό σπίτι ..

admin

Ερμιονίδα: Συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα

diktio

Αργολίδα: 13 άτομα συνέλαβε η Αστυνομία

diktio

Μυστήριο με τα παιδιά των «παλαιοχριστιανών» – Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα

admin