ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα


🖊Κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Άργους Μυκηνών προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών.
📍Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στον Δήμο Άργους Μυκηνών πληροφορήθηκα από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαλτέζο ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, τα οποία κληρονόμησε από τη προηγούμενη δημοτική αρχή.
➡️Τα δάνεια του Δήμου Άργους Μυκηνών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ανέρχονται σε 17.676.618,20 ευρώ και οι ετήσιες δόσεις εξόφλησής τους έχουν ήδη δεσμεύσει μεγάλο ποσοστό των ετήσιων Κ.Α.Π. του Δήμου.
➡️Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς τρίτους έως τις 31-12-2023 ανέρχονται σε 3.277.367,06 ευρώ και θα προστεθούν σε αυτές και οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις των καταργηθέντων και καταργούμενων προσεχώς Νομικών Προσώπων, ποσό που ανέρχεται σε περισσότερα από 500.000 ευρώ.
➡️Η αδυναμία ισοσκέλισης προϋπολογισμού έτους 2024 ανέρχεται σε 6.250.000,00 τη στιγμή που ο Δήμος Άργους Μυκηνών δεν έχει ακόμη ψηφισμένο προϋπολογισμό ο οποίος σύμφωνα με το Νόμο θα έπρεπε να έχει καταρτιστεί και ψηφιστεί έως 15 Νοεμβρίου 2023 από τη προηγούμενη δημοτική αρχή.
➡️Όπως γίνεται αντιληπτό ο ιστορικός Δήμος Άργους Μυκηνών βρίσκεται σε λειτουργική αδυναμία και σε σοβαρό οικονομικό αδιέξοδο λόγω της κάκιστης οικονομικής κατάστασης που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα ζωής των δημοτών και για την εύρυθμη άσκηση των αρμοδιοτήτων του Δήμου, όπως αυτές ορίζονται στο ν.3852/2010, αλλά και για τη σωρεία των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της πόλης του Άργους και των περί αυτής οικισμών του οικείου Δήμου (υγεία, τουρισμός, απασχόληση κλπ).
📌Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώ τους αρμόδιους Υπουργούς:
❓Ποια άμεσα μέτρα θα λάβουν ώστε ο Δήμος Άργους –Μυκηνών να εξέλθει από τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και οι δημότες του να συνεχίσουν απρόσκοπτα να δέχονται τις υπηρεσίες του Δήμου τους.
❓Υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου Άργους – Μυκηνών και στήριξης του να εξορθολογήσει τις οφειλές που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πελοπόννησος: Η πανσέληνος του Αυγούστου

AGGELOS DRITSAS

Η γνώση δίνει φτερά στην ανθρώπινη ύπαρξη

AGGELOS DRITSAS

Αποκατάσταση στο δίκτυο ύδρευσης Άργος – Ιναχος – Ελληνικό

AGGELOS DRITSAS

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

AGGELOS DRITSAS

Ανοιχτές ΔΟΥ για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων

AGGELOS DRITSAS

Λυκόσουρα: Η αρχαιότερη πόλη του κόσμου (10.000 – 8.000 Π.Χ.)

AGGELOS DRITSAS

Σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ εντάχθηκε ο Δήμος Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Κορονοϊός / Τεράστια αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία – Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ

AGGELOS DRITSAS

ο Ορειβατικός Σύλλογος Ναυπλίου σας προσκαλεί να συμμετάσχετε

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Σε 20 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία

AGGELOS DRITSAS

Μητρόπολη Αργολίδας: Αναγγελία εκδημίας Πρεσβυτέρου – Μ. Οικονόμου Δημητρίου Μπεκιάρη

AGGELOS DRITSAS

Kλείνει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Ναύπλιο – Εναλλακτικά σημεία εξυπηρέτησης

AGGELOS DRITSAS