ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

Aλλαγές στο ασφαλιστικό και στις συντάξεις δρομολογούνται από 1/1/2024 μέσα από την εφαρμογή νέων ρυθμίσεων.

Οι αλλαγές που θα «τρέξουν» από την αρχή της νέας χρονιάς είναι οι εξής:

Η νέα αύξηση που έρχεται στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών κατά 3,9% ή κατά 5 έως 24 ευρώ τον μήνα. Η επιβάρυνση είναι σχεδόν η μισή σε σχέση με του 2023, που οι εισφορές αυξήθηκαν κατά 9,6%. Τα ειδοποιητήρια με τα νέα ποσά εισφορών θα αναρτηθούν στους λογαριασμούς των ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών έως το τέλος Ιανουάριου.

Η θέσπιση ενιαίου κανονισμού ασφάλισης και παροχών για ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΕΦΚΑ. Έως τον Ιούνιο του 2024 το υπουργείο Εργασίας θα έχει τα πορίσματα για την εφαρμογή ίδιων κανόνων στον υπολογισμό των συντάξεων, των εφάπαξ αλλά και στις ηλικίες θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Οι αλλαγές εκτιμάται ότι θα ψηφιστούν προς το τέλος του 2024.

Η φορολόγηση των παροχών που δίνουν τα επαγγελματικά ταμεία και η μείωση στα επίπεδα των επαγγελματικών ταμείων ins φορολογίας στα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα. Για παροχές που αντιστοιχούν σε έως 5 έτη ασφάλισης ο φόρος είναι 10% αν ληφθούν ως σύνταξη και 20% εφόσον καταβάλλονται εφάπαξ. Για παροχές που αντιστοιχούν σε 6 έως 10 έτη ασφάλισης ο φόρος είναι 7,5% για σύνταξη και 15% για εφάπαξ. Για παροχές που αντιστοιχούν σε 11 έως 20 έτη ασφάλισης ο φόρος είναι 5% για σύνταξη και 10% για εφάπαξ. Για παροχές που αντιστοιχούν σε 20 και περισσότερα έτη ασφάλισης ο φόρος είναι 2,5% για σύνταξη και 5% για εφάπαξ.

Δύο ηλικιωμένοι με γυρισμένη την πλάτη και φόντο χαρτονομίσματα ευρώ. Συνταξιοδοτικό.

Η νέα αύξηση των συντάξεων κατά 3%, που πληρώθηκε ήδη στους συνταξιούχους. Η μέση μηνιαία αύξηση κυμαίνεται γύρω στα 30 ευρώ, ενώ για τις υψηλές συντάξεις (άνω των 2.000 ευρώ) ξεπερνά τα 60 ευρώ. Κριτήριο για να φανεί η αύξηση στην τσέπη είναι το ύψος της προσωπικής διαφοράς. Όφελος θα δουν όσοι πήραν αύξηση πάνω από την προσωπική διαφορά.

Η θέσπιση νέων και μικρότερων κρατήσεων, αντί μείωσης της σύνταξης κατά 30%, για τους συνταξιούχους που δηλώνουν ότι εργάζονται. Το μέτρο θα ισχύσει από αυτόν τον μήνα και οι συνταξιούχοι που εργάζονται θα έχουν κράτηση 10% στον μισθό τους αν είναι μισθωτοί, ενώ όσοι ασκούν ελεύθερο επάγγελμα θα καταβάλουν τις εισφορές με προσαύξηση 50%. Το νέο σύστημα δεν μειώνει καθόλου τις συντάξεις, απεναντίας οι περίπου 40.000 συνταξιούχοι που δηλώνουν ήδη ότι εργάζονται θα έχουν μηνιαίο όφελος έως και 300 ευρώ.
ΠΗΓΗ: workenter.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

48 άτομα συνέλαβε η αστυνομία στην Πελοπόννησο – Τα 15 στην Αργολίδα

diktio

Η συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στην εκπομπή «Βήμα Αυτοδιοίκησης»

diktio

Παναιγιάλειος-Παναργειακός 0-1 με το γκολ του De Souza 

AGGELOS DRITSAS

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Δρέπανο λόγω έργων της ΔΕΥΑ Ναυπλίου

diktio

Φτωχότερος ο πολιτισμός στο Ναύπλιο από την απώλεια του Γιώργου Καρατάσου – Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο

diktio

Συναντήθηκα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Γιάννη Μαντζούνη.

AGGELOS DRITSAS

Νίκος Χαρδαλιάς | East Med Yacht Show 2024 | Πόρος Αττικής ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Κάτοικοι στο Πόρτο Χέλι ζητούν να κηρυχθεί άκυρος ο διαγωνισμός για το φιλέτο των 627 στρεμμάτων

diktio

Συναδελφική ατμόσφαιρα στην κοπή πίτας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Αργολίδας

admin

Τις είχαν κλέψει όταν ήταν μωρά και βρέθηκαν στο…TikTok!

admin

Επίσκεψη στη Μεσσηνία πραγματοποίησε ο Πέτρος Τατούλης και οι συνεργάτες του

diktio

Ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς ζητάει άμεσα μέτρα για την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου

diktio