ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα δεδομένα τοποθεσίας του Google Maps θα αποθηκεύονται στη συσκευή σας, όχι στο cloud

Αν αργότερα επιλέξετε ένα αντίγραφο ασφαλείας στο cloud για το ιστορικό τοποθεσίας σας, αυτό θα είναι κρυπτογραφημένο από άκρη σε άκρη, ώστε κανείς, ούτε καν η Google, να μην μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό χωρίς τη δική σας συμμετοχή.

Η Google μετακινεί τα δεδομένα τοποθεσίας από το χρονολόγιο των Google Maps στο τηλέφωνό σας αντί να τα διατηρεί στο διαδίκτυο μαζί με άλλα δεδομένα λογαριασμού.

Εάν επιλέξετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστορικού τοποθεσίας σας μέσω του cloud, αυτό θα είναι κρυπτογραφημένο από άκρη σε άκρη, ώστε ούτε η Google ούτε κανένας άλλος με νομική ή άλλη εξουσία επί της εταιρείας να μπορεί να το διαβάσει χωρίς τη δική σας συμμετοχή.

Το 2019, η Google πρόσθεσε επιλογές για την αυτόματη διαγραφή του ιστορικού τοποθεσίας σας μετά από τρεις ή 18 μήνες- έκανε την αυτόματη διαγραφή 18 μηνών την προεπιλογή ένα χρόνο αργότερα. Τώρα το μειώνει σε τρεις μήνες όταν ενεργοποιείτε για πρώτη φορά το Ιστορικό τοποθεσίας. Μπορείτε να το αλλάξετε ξανά σε 18 μήνες ή να απενεργοποιήσετε εντελώς την αυτόματη διαγραφή στις ρυθμίσεις.

Η Google ανακοίνωσε αυτές τις αλλαγές σε μια ανάρτηση την Τρίτη που αναφέρει ότι αυτές και άλλες αναθεωρήσεις στις επιλογές απορρήτου των Google Maps “θα κυκλοφορήσουν σταδιακά μέσα στο επόμενο έτος σε Android και iOS”, με τους χρήστες να λαμβάνουν μεμονωμένες ειδοποιήσεις μόλις ενεργοποιηθούν οι νέες λειτουργίες στους λογαριασμούς τους.

Η εταιρεία εισήγαγε το Timeline το 2015 ως μια λειτουργία που περιέγραψε ως “ιδιωτική και ορατή μόνο σε εσάς” και ενεργοποιήθηκε μόνο εάν επιλέξατε να μοιραστείτε το ιστορικό της τοποθεσίας σας. Επιτρέπει στους ανθρώπους να περιπλανηθούν εικονικά στις προηγούμενες τοποθεσίες τους, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο για τον προγραμματισμό ταξιδιών και άλλες έρευνες. Αλλά απαιτεί επίσης από τους ανθρώπους να εμπιστεύονται τη Google για να διατηρεί μια μεγάλη και αυξανόμενη βάση δεδομένων των κινήσεών τους.

Τον περασμένο Ιούλιο, ένα μήνα μετά την απόφαση Dobbs του Ανώτατου Δικαστηρίου που διέγραψε ένα εθνικό δικαίωμα πρόσβασης στις αμβλώσεις, η Google δήλωσε ότι θα διαγράψει αυτόματα τα αρχεία των επισκέψεων σε κλινικές αμβλώσεων, καθώς και σε άλλες άκρως προσωπικές ιατρικές υπηρεσίες, όπως κλινικές γονιμότητας και εγκαταστάσεις θεραπείας εθισμού. Η The Washington Post ανέφερε τον Μάιο ότι δεν το έκανε με συνέπεια.

Η Google υποσχέθηκε περαιτέρω βελτιώσεις στην προστασία της ιδιωτικής ζωής τον περασμένο Νοέμβριο, όταν συμβιβάστηκε με αγωγή 40 πολιτειών για συγκεχυμένες προεπιλογές και επιλογές στις διεπαφές ρυθμίσεων απορρήτου. Όμως η κίνηση της Τρίτης υπερβαίνει κατά πολύ τις βελτιώσεις που είχε διαφημίσει τότε η Google.

Θα πρέπει επίσης να δημιουργήσουν μια πιο ενδιαφέρουσα σύγκριση με τους Apple Maps, οι οποίοι δεν κράτησαν ποτέ ιστορικό τοποθεσίας, αλλά ως εκ τούτου δεν έδωσαν στους χρήστες iPhone ένα ισοδύναμο με την ψηφιακή προβολή του Timeline.

Η ανάρτηση της Google την Τρίτη υπογραμμίζει επίσης δύο μικρότερες αλλαγές που έρχονται στους Χάρτες Google τις επόμενες εβδομάδες. Η μία θα σας επιτρέπει να επιλέξετε μια συγκεκριμένη τοποθεσία και στη συνέχεια να δείτε και να διαγράψετε όλα τα δεδομένα των Χαρτών Google που σχετίζονται με αυτό το σημείο- η άλλη θα παρέχει μια συντόμευση στο ιστορικό τοποθεσίας και στις ρυθμίσεις του Χρονολογίου μέσω ενός πατήματος της μπλε κουκκίδας που επισημαίνει τη θέση σας στους Χάρτες Google. Ωστόσο, τρεις άλλοι κίνδυνοι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής της τοποθεσίας θα εξακολουθήσουν να υφίστανται ακόμη και μετά την εφαρμογή των αλλαγών του Χρονολογίου της Google.

Πρώτον, ο προγραμματιστής οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής που συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας θα μπορούσε κάλλιστα να τα πουλήσει σε data brokers, οι οποίοι στη συνέχεια θα τα μεταπωλήσουν ευχαρίστως σε τρίτους – συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων. Σημειώστε ότι οι τελευταίες εκδόσεις του Android και του iOS σας επιτρέπουν να παρέχετε μόνο μια κατά προσέγγιση τοποθεσία σε οποιαδήποτε εφαρμογή που δεν χρειάζεται ακριβείς συντεταγμένες GPS για να λειτουργήσει.

Δεύτερον, ο ασύρματος πάροχος διατηρεί αρχεία με το ιστορικό της θέσης σας στο κινητό – ένα έτος στη Verizon, δύο στην T-Mobile, έως και πέντε στην AT&T, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν στην FCC τον περασμένο Αύγουστο. Οι ερευνητές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου μπορούν να ζητήσουν αυτά τα δεδομένα με ένταλμα έρευνας, αλλά οι φορείς δεν σας επιτρέπουν να τα δείτε, να τα επεξεργαστείτε ή να τα διαγράψετε.

Τρίτον, το Κογκρέσο απέχει μόλις λίγες εβδομάδες από την ολοκλήρωση ενός ακόμη έτους κατά το οποίο απέτυχε να ψηφίσει έναν νόμο για την ψηφιακή προστασία των προσωπικών δεδομένων που θα μπορούσε να θέσει όρια σε οποιαδήποτε από αυτές τις επιχειρήσεις συλλογής, αγοράς και πώλησης δεδομένων θέσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σεισμός 3 Ρίχτερ στην Αργολίδα

admin

Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Λάζαρος Κυριζόγλου – Όλα τα αποτελέσματα και η σταυροδοσία

admin

Συγκλονίζει η μητέρα του Γεράσιμου Γεωργιάδη: «Η μόνη τιμωρία όσων φταίνε είναι να μπουν στη θέση μας»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση του Δήμαρχου Ναυπλιέων Δημήτριου Ορφανού με την Διοικήτρια του ΓΝΑ

admin

Η Samsung προσθέτει τα foldables της στο πρόγραμμα self service επισκευών και επεκτείνει την υπηρεσία στην Ελλάδα

diktio

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου

admin

ΠΦΣ: Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις ελλείψεις φαρμάκων

admin

ΑΡΓΟΣ : Το Αντάμωμα των Μουσικών σχολείων της Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Δ.Ε.Σ. Αργολίδας: Στα 0,46€/kg τα Μέρλιν και 0,40€/kg τα πορτοκάλια χυμοποίησης

diktio

Φορολογικές δηλώσεις

AGGELOS DRITSAS

Let’s do it Greece: Εθελοντικός καθαρισμός του Λόφου Ασπίδος από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Για πρώτη φορά φυλάκιση χωρίς αναστολή γιατί βασάνιζε και σκότωνε γάτες – Τι εξόργισε την εισαγγελέα

admin