ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Μητρώο των Αγροτών θα αναλάβουν τα Επιμελητήρια;

Πρόταση στα Επιμελητήρια της χώρας να αναλάβουν τη διαχείριση του Μητρώου των Αγροτών, στο οποίο θα εγγράφονται όλοι επαγγελματίες αγρότες, απηύθυνε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η πρόταση συζητήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/1) στην Καρδίτσα, υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών της χώρας.

Η πρόταση αυτή σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού Μητρώου Αγροτών.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, η συνδρομή του κάθε αγρότη θα πληρώνεται άμεσα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μέσω των ενισχύσεων που αντιστοιχεί στον καθέναν.

Όπως τονίζουν, με τον τρόπο αυτό, θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης μιας βάσης δεδομένων για τον αριθμό των αγροτών που αναδείχθηκε και κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες και τη διαδικασία αποζημιώσεων.

Όπως έχει αναφερθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, στα Αγροτικά Τμήματα των Επιμελητηρίων, θα μπορούν να εγγράφονται ως Μέλη οι παραγωγοί που είναι εγγεγραμμένοι στο ΓΕΜΗ, δηλαδή έχουν αναπτύξει μεταποιητική-επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να θεωρούνται και ενεργά μέλη των Επιμελητηρίων.

Θετικά αξιολογούν αυτή την πρόταση του ΥΠΑΑΤ τα Επιμελητήρια, καθώς, μεταξύ άλλων, θα εισρεύσει στα ταμεία τους ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, το οποίο φυσικά και θα βγει από την τσέπη των αγροτών.

Τέλος, σημειώνουν ότι υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν, όπως το ύψος της συνδρομής, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας του Μητρώου. Οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα αναμένεται να ληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Καλό Ταξίδι Πάνο Πλαστήρα

AGGELOS DRITSAS

Κασσελάκης από Αργολίδα: «Βρισκόμαστε κόντρα στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα»

AGGELOS DRITSAS

Κατέληξε και το μωράκι- Διπλή τραγωδία για την οικογένεια μετά το τροχαίο στη Λυγαριά

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία – Πότε θα «χτυπήσει» την Ελλάδα

AGGELOS DRITSAS

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Υδάτων και Κυκλικής Οικονομίας.

AGGELOS DRITSAS

Στο εδώλιο ο πατήρ Αντώνιος: Ολόκληρο το κατηγορητήριο – Οι άγριες κακοποιήσεις και τιμωρίες σε βάρος παιδιών της «Κιβωτού»

AGGELOS DRITSAS

ΓΕΛ Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στην ΕΡΤ αύριο στις 08:30

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν Αργολίδας ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα στο Ναύπλιο για την “Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών”

AGGELOS DRITSAS

Χρόνια καλά στον Δήμαρχο Αναργυρο Λεμπεση του τέως δήμου Ερμιόνης!!!

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας

AGGELOS DRITSAS