ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Μητρώο των Αγροτών θα αναλάβουν τα Επιμελητήρια;

Πρόταση στα Επιμελητήρια της χώρας να αναλάβουν τη διαχείριση του Μητρώου των Αγροτών, στο οποίο θα εγγράφονται όλοι επαγγελματίες αγρότες, απηύθυνε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η πρόταση συζητήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/1) στην Καρδίτσα, υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών της χώρας.

Η πρόταση αυτή σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού Μητρώου Αγροτών.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, η συνδρομή του κάθε αγρότη θα πληρώνεται άμεσα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μέσω των ενισχύσεων που αντιστοιχεί στον καθέναν.

Όπως τονίζουν, με τον τρόπο αυτό, θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης μιας βάσης δεδομένων για τον αριθμό των αγροτών που αναδείχθηκε και κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες και τη διαδικασία αποζημιώσεων.

Όπως έχει αναφερθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, στα Αγροτικά Τμήματα των Επιμελητηρίων, θα μπορούν να εγγράφονται ως Μέλη οι παραγωγοί που είναι εγγεγραμμένοι στο ΓΕΜΗ, δηλαδή έχουν αναπτύξει μεταποιητική-επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να θεωρούνται και ενεργά μέλη των Επιμελητηρίων.

Θετικά αξιολογούν αυτή την πρόταση του ΥΠΑΑΤ τα Επιμελητήρια, καθώς, μεταξύ άλλων, θα εισρεύσει στα ταμεία τους ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, το οποίο φυσικά και θα βγει από την τσέπη των αγροτών.

Τέλος, σημειώνουν ότι υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν, όπως το ύψος της συνδρομής, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας του Μητρώου. Οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα αναμένεται να ληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Π. Τατούλης: Προκλητική αύξηση των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Το Ναύπλιο στους 5 σταθμούς του φετινού RUN GREECE

AGGELOS DRITSAS

Σπαρακτικό γράμμα στο ρολόι της ΔΕΗ: «Σε παρακαλώ πολύ, μην κόβεις το ρεύμα, έχω άρρωστο»

AGGELOS DRITSAS

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΤΕΖΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΗΕΡ

AGGELOS DRITSAS

Ανδριανός στην έναρξη συγκομιδής της βιομηχανικής ντομάτας στο εργοστάσιο της ΚΥΚΝΟΣ στα Σαβάλια Ηλείας.

AGGELOS DRITSAS

ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο «Λάιζα».

AGGELOS DRITSAS

Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή τουρίστρια – Δεκάδες άλλοι εγκλωβισμένοι

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Πτωχός: «Ο ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός είναι εργαλείο ανάπτυξης

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού 2024: Τι γιορτάζουμε σήμερα 6 Ιουλίου

AGGELOS DRITSAS

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σημαντικές αποφάσεις για ιχθυοκαλλιέργειες, φυσικό αέριο και αιολικά πάρκα

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός βράβευσε την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης

AGGELOS DRITSAS