ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Yπερδιπλασιάστηκαν οι  αιτήσεις των οφειλετών στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού για τον μήνα Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα,σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείο Οικονομικών,  7.360 ήταν οι νέες αιτήσεις από οφειλέτες που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού τον Φεβρουάριο. Ο αριθμός των νέων αιτήσεων είναι υπερδιπλάσιος από τον αριθμό των αιτήσεων των προηγούμενων μηνών -ο μέσος όρος το 2023 ήταν 3.400 νέες αιτήσεις ανά μήνα- και αποτελεί ρεκόρ και ιστορικό υψηλό.

Ο υπερδιπλασιασμός των αιτήσεων σχετίζεται άμεσα με την ενσωμάτωση, από το Φεβρουάριο, στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού των αλλαγών-βελτιώσεων που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών:

  • το επιπλέον «κούρεμα» έως 28% της οφειλής σε δάνεια με εμπράγματη εξασφάλιση,
  • την υποχρέωση για τις Τράπεζες, τους services και το Δημόσιο να αποδεχτούν την πρόταση του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους ευάλωτους οφειλέτες,
  • τη μείωση του επιτοκίου για όλες τις ρυθμίσεις των οφειλών στο 3% για 3 έτη,
  • τη δυνατότητα να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό πρόσωπα που «κληρονόμησαν» οφειλές, από οφειλές που έχουν.

Ομοίως σημειώθηκε ιστορικό υψηλό σε νέες ρυθμίσεις, καθότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους το μήνα Φεβρουάριο του 2024 πραγματοποιήθηκαν 1.222 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών. Έτσι συνολικά μέχρι σήμερα, μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού έχουν πραγματοποιηθεί 14.322 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες αντιστοιχούν σε 5,17 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.

Παράλληλα, οι διμερείς ρυθμίσεις που συνάπτουν απευθείας με τους οφειλέτες οι servicers σημείωσαν υψηλά επίπεδα, καθότι για το μήνα Ιανουάριο του 2024 πραγματοποιήθηκαν από αυτούς απευθείας διμερείς ρυθμίσεις για 7.251 οφειλέτες, με ύψος οφειλών 238 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη νέα σχετική νομοθεσία μέχρι τα τέλη Μαρτίου οι servicers υποχρεούνται να θέσουν σε λειτουργία την ειδική ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης των δανειοληπτών για την παροχή προσωποποιημένης πληροφόρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σάλος από τις σούζες αστυνομικών με υπηρεσιακές μηχανές

AGGELOS DRITSAS

Σάλος και οργή με τον ΕΦΚΑ: Ντροπή – Κόβει τα φάρμακα – Δείτε σε ποιους και γιατί

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Κόκοτας: Τα νεότερα για την υγεία του

AGGELOS DRITSAS

Για πρώτη φορά στην Αργολίδα ομαδική διαπραγμάτευση των εσπεριδοειδών – Ποιες είναι οι τιμές βάσης

AGGELOS DRITSAS

Γύρος της Αρβανιτιάς BINTEO DRONE

AGGELOS DRITSAS

ΤΡΙΠΟΛΗ | ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα – Έκτακτο της ΕΜΥ

AGGELOS DRITSAS

12ο OPEN ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ 23/24/8/2025 

AGGELOS DRITSAS

Η Πρόεδρος Σχολικών Καθαριστριών Αργολίδας εξελέγη μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας

AGGELOS DRITSAS

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ …ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΓΙΟΥ .

AGGELOS DRITSAS

Ιός Δυτικού Νείλου: Οκτώ οι νεκροί στη χώρα μας – Η νέα έκθεση του ΕΟΔΥ

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής

AGGELOS DRITSAS