ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Yπερδιπλασιάστηκαν οι  αιτήσεις των οφειλετών στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού για τον μήνα Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα,σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείο Οικονομικών,  7.360 ήταν οι νέες αιτήσεις από οφειλέτες που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού τον Φεβρουάριο. Ο αριθμός των νέων αιτήσεων είναι υπερδιπλάσιος από τον αριθμό των αιτήσεων των προηγούμενων μηνών -ο μέσος όρος το 2023 ήταν 3.400 νέες αιτήσεις ανά μήνα- και αποτελεί ρεκόρ και ιστορικό υψηλό.

Ο υπερδιπλασιασμός των αιτήσεων σχετίζεται άμεσα με την ενσωμάτωση, από το Φεβρουάριο, στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού των αλλαγών-βελτιώσεων που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών:

  • το επιπλέον «κούρεμα» έως 28% της οφειλής σε δάνεια με εμπράγματη εξασφάλιση,
  • την υποχρέωση για τις Τράπεζες, τους services και το Δημόσιο να αποδεχτούν την πρόταση του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους ευάλωτους οφειλέτες,
  • τη μείωση του επιτοκίου για όλες τις ρυθμίσεις των οφειλών στο 3% για 3 έτη,
  • τη δυνατότητα να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό πρόσωπα που «κληρονόμησαν» οφειλές, από οφειλές που έχουν.

Ομοίως σημειώθηκε ιστορικό υψηλό σε νέες ρυθμίσεις, καθότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους το μήνα Φεβρουάριο του 2024 πραγματοποιήθηκαν 1.222 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών. Έτσι συνολικά μέχρι σήμερα, μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού έχουν πραγματοποιηθεί 14.322 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες αντιστοιχούν σε 5,17 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.

Παράλληλα, οι διμερείς ρυθμίσεις που συνάπτουν απευθείας με τους οφειλέτες οι servicers σημείωσαν υψηλά επίπεδα, καθότι για το μήνα Ιανουάριο του 2024 πραγματοποιήθηκαν από αυτούς απευθείας διμερείς ρυθμίσεις για 7.251 οφειλέτες, με ύψος οφειλών 238 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη νέα σχετική νομοθεσία μέχρι τα τέλη Μαρτίου οι servicers υποχρεούνται να θέσουν σε λειτουργία την ειδική ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης των δανειοληπτών για την παροχή προσωποποιημένης πληροφόρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συντάξεις Νοεμβρίου: Αρχίζουν να μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ – Δείτε τις ημερομηνίες

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Χωρίς νερό για δυο ημέρες λόγω διακοπής ρεύματος το Ανυφί και το Ηραίο

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη συμμετοχή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Νερό στην Αργολίδα ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Καλλιάνος: «Χιονοεκπλήξεις» από την Κυριακή και στην Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

«Μακάρι να είχα σκίσει το λαχείο»: Το τραγικό τέλος του «πιο τυχερού ανθρώπου της Καρδίτσας» που κέρδισε 2 εκατ. ευρώ

AGGELOS DRITSAS

Βόμβα: Χρωστάς στην Εφορία; Αυτόματη κατάσχεση σε συγγενείς. Πώς θα γίνεται

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΛΙΔΑ : Έφυγε από τη ζωή ο Χρηστος Βασιλειου  (Tsitsos)

AGGELOS DRITSAS

Την Κυριακή 20 Ιουλίου 2025 τελούμε το Ετήσιο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ασίνης

AGGELOS DRITSAS

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ερμιονίδας ΓιάννηΓεωργόπουλου στα εγκαίνια του 11 ου Φεστιβάλ Γεύσεις και Όψεις στο Πορτοχέλι

AGGELOS DRITSAS

Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών LIVE

AGGELOS DRITSAS

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο το κλειστό γυμναστήριο Ζαχάρως

AGGELOS DRITSAS

Καλή Σχολική Χρονιά σε όλη την Ερμιονίδα! Ιωάννης Γεωργόπουλος

AGGELOS DRITSAS