ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεκάδες φλαμίνγκο επισκέφθηκαν το Ναύπλιο

Κοπάδι με δεκάδες φλαμίνγκο έκανε στάση για ξεκούραση στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα, την  Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023. 

Τα πανέμορφα εξωτικά πουλιά ξεκίνησαν την φθινοπωρινή τους μετανάστευση και βρίσκονται σε ταξίδι πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων, κάνοντας στάσεις σε υγρότοπους ώστε να τραφούν, να ξεκουραστούν και να συνεχίσουν στον προορισμό τους. 

Από κοντινή απόσταση φαίνεται καθαρά η ροζ απόχρωση του φτερώματος και των γυμνών τμημάτων του σώματός του (πόδια, ράμφος) ενώ από μακριά δίνει την εντύπωση πως είναι λευκό. Εξαπλώνεται σε Αφρική, Νότια Ευρώπη και Ασία. 

Τα πουλιά των παραλίων της Μεσογείου και αυτά της δυτικής Αφρικής θεωρείται πως ανήκουν σε ξεχωριστό υποπληθυσμό από τα υπόλοιπα, δηλαδή μετακινούνται μεταξύ των περιοχών αυτών και σπανιότερα πέρα από αυτές .

Στην Ελλάδα δεν αναπαράγεται. Τρέφεται βυθίζοντας το ράμφος του στο νερό και φιλτράροντάς το καθώς το περνά από ένα σύστημα μεμβρανών με τη βοήθεια της ισχυρού μυ της γλώσσα του. 

Ζει πολλά χρόνια και το μεγαλύτερο σε ηλικία Φλαμίνγκο έφτασε τα 33 χρόνια στη φύση και τα 44 σε αιχμαλωσία. 

Είναι το πιο ψηλό πουλί στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο από τα 6 είδη της οικογένειας των φλαμίνγκο που υπάρχουν στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Δημάρχου Ναυπλιέων για τον θάνατο του Β. Σωτηρόπουλου

AGGELOS DRITSAS

Α. Πουλάς: Καθυστέρηση χωρίς τέλος για μεταφορά νερού Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια – Μπόρσια

AGGELOS DRITSAS

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα συναντήθηκε στο Ναύπλιο με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Στην Τροιζήνα τιμήσαμε της Γ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων

AGGELOS DRITSAS

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης

AGGELOS DRITSAS

Συνταξιοδοτικό: Οι αλλαγές που ισχύουν από 1η Ιανουαρίου 2024

AGGELOS DRITSAS

Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα, τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Με 29 θέματα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Εκδήλωση του 1ου Λυκείου Ναυπλίου για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

AGGELOS DRITSAS

Στην Ερμιόνη σήμερα ο 13χρονος συγγραφέας Χρήστος Τατσιόπουλος

AGGELOS DRITSAS