ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

«Είμαι έτοιμος να οδηγήσω την Πελοπόννησο στη νέα της σελίδα. Εγγύηση είναι το έργο μας οι αρχές μας οι αξίες μας και η διαδρομή μας», δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στο ένθετο για την αυτοδιοίκηση. 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεδιπλώνει τις προγραμματικές του δεσμεύσεις για την Πελοπόννησο του 2030 και ξεκαθαρίζει ότι η μάχη των περιφερειών είναι “πολιτική μάχη” και όχι κομματική, αφού σε αυτήν την περίπτωση χαμένοι θα είναι οι πολίτες. Τέλος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα , ο Πέτρος Τατούλης “ταράζει το πολιτικό σύστημα καθώς στη συνέντευξη του μιλάει για επιχείρηση αλλοίωσης με τρόπο βάναυσα αντιθεσμικό της ίδιας της Αυτοδιοίκησης” και τονίζει ότι γίνεται προσπάθεια από το 2019 να τοποθετηθεί στο τιμόνι του Μωριά υπάλληλος του συστήματος Σαμαρά, όπως αναφέρει ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη

Επιγραμματικά κ. Τατούλη πείτε μας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου που αριστεύει, που είναι κάτω από την βάση και που είναι εφικτό και κοστολογημένο να παρέμβετε εφόσον εκλεγείτε Περιφερειάρχης.

Στην Πελοπόννησο θέσαμε ήδη τις βάσεις την δύσκολη περίοδο των μνημονίων όταν επενδύσαμε δύο δις ευρώ σε υποδομές -ένα ασύλληπτο νούμερο σε σχέση με το παρελθόν-, λύσαμε ζητήματα όπως η διαχείριση απορριμμάτων με ένα πρωτοποριακό χρηματοδοτικό σχήμα για εκείνη την εποχή, δημιουργήσαμε ένα ισχυρό ενιαίο brand, την «Μυθική Πελοπόννησο», φέραμε την Πελοπόννησο στις πρώτες θέσεις από τις τελευταίες που βρισκόταν στις εξαγωγές προϊόντων και αυτή η δυναμική της οικονομίας οδήγησε σε θεαματική αύξηση του περιφερειακού ΑΕΠ και σημαντική μείωση της ανεργίας. Ο στόχος της επόμενης περιόδου είναι να συνεχίσουμε αφενός τις μεγάλες παρεμβάσεις μας στις υποδομές με προτεραιότητα την ορθολογική διαχείριση υδάτων, που έχει μείνει πίσω στην Πελοπόννησο, παλεύοντας και με το τέρας της κλιματικής αλλαγής και από την άλλη πλευρά να εξασφαλίσουμε ποιότητα ζωής για τους συμπολίτες μας μέσα από το τρίπτυχο «Δουλειά για όλους και αύξηση εισοδήματος – Κοινωνική προστασία και συνοχή – Ποιότητα Ζωής και Ασφάλεια». Κάτω από αυτήν την ατζέντα έχουμε επιχειρησιακό σχεδιασμό κοστολογημένο για όλα τα κρίσιμα θέματα με ξεκάθαρο προοδευτικό και κοινωνικό προσανατολισμό.

Είπατε στην παρουσίαση της «Νέας Πελοποννήσου» πως η Πελοπόννησος δεν αντέχει άλλα πειράματα. Τι εννοούσατε;

Είπα ότι η Πελοπόννησος πρέπει να οδηγηθεί από στιβαρά χέρια σε ήρεμα νερά. Δεν είναι ώρα ούτε για πειραματισμούς ούτε για χαμένο χρόνο. Και θα είμαι ξεκάθαρος. Το πρόβλημα στον τόπο μας είναι βαθιά πολιτικό. Επιχειρείται με τρόπο βάναυσα αντιθεσμικό η αλλοίωση της ίδιας της αυτοδιοίκησης και κυριαρχεί η τοξικότητα συνθημάτων στον δημόσιο διάλογο που καλεί τους πολίτες να βάψουν το όλον του χάρτη με χρώματα κομμάτων. Το πείραμα λοιπόν στην Πελοπόννησο είναι η συνεχής προσπάθεια από το 2019 και μετά να βρεθεί υπάλληλος για να κάνει τις δουλειές ενός συγκεκριμένου συστήματος, του συστήματος Σαμαρά, όπως δήλωσε και ο κ. Νίκας. Δεν τα κατάφερε με τον νυν περιφερειάρχη και τον απέσυρε άρον άρον με και σήμερα φέρνει ένα πρόσωπο, για το οποίο προσέξτε δεν με ενδιαφέρει να αφήσω καμία αιχμή, αλλά η μόνη του περγαμηνή είναι ότι είναι υπάλληλος αυτού του συστήματος. Για να απαντήσω ξεκάθαρα στο ερώτημά σας. Είμαι έτοιμος να οδηγήσω την Πελοπόννησο στη νέα της σελίδα. Εγγύηση είναι το έργο μας, οι αρχές μας, οι αξίες μας και η διαδρομή μας.

Οι Περιφερειακές εκλογές είναι κομματικές κατά την γνώμη σας;

Είναι σίγουρα μια μάχη πολιτική. Αν είναι και κομματική, τότε χάνει η κοινωνία, ο τόπος. Στην μάχη των περιφερειών αναμετριούνται ιδέες, διαμετρήματα, προσωπικότητες, συλλογικότητες, αρχές, απόψεις, αποδεδειγμένη εμπειρία, σχέδιο, ικανότητα για υλοποίηση. Αλλά και η εμπέδωση συναισθήματος εγγύτητας με τους πολίτες: να τους γνωρίζεις, εκείνους τα προβλήματα τους, να μοιράζεσαι την ίδια ζωή.

Προέκυψε, ή συνειδητά επιλέξατε ο συνδυασμός σας να απαρτίζεται από υποψηφίους που προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους;

Ήταν μια απόλυτα συνειδητή επιλογή μου από την πρώτη στιγμή. Για αυτό τον λόγο, η «Νέα Πελοπόννησος» δημιουργήθηκε το 2010 ως πολιτικό υβρίδιο συνεργασίας στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, που είναι και η δική μου πολιτική μήτρα, και ανένταχτων πολιτών. Αυτό πέτυχε. Και σήμερα εμβαθύνουμε αυτήν την διαδικασία, ανανεώνοντας ριζικά τα στελέχη μας και προσελκύοντας ανθρώπους νέους και σε ηλικία και στην πολιτική που προσφέρουν μεν στην κοινωνία, αλλά η μέχρι τώρα άσκηση πολιτικής τους απωθούσε. Και σήμερα μαζί μας, αποφάσισαν ελεύθερα, χωρίς να τους επιβάλλει τις απόψεις τους κάποιο πολιτικό γραφείο και χωρίς ανταλλάγματα να εκτεθούν απέναντι στους συμπατριώτες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ξεχωριστή βραδιά χθες στο Αραχναίο κατά την έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Ακροναυπλίας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Νέα μόνιμη παθολόγος στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και τα έθιμα με τις Αροδαρές & τις Φούντες

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτριος Ορφανός βράβευσε τους μικρούς αθλητές του αγωνιστικού τμήματος της Ένωσης Argolida Taekwodo Union

AGGELOS DRITSAS

Οι αγρότες αποφάσισαν: Κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με τα τρακτέρ

AGGELOS DRITSAS

Ο Γιάννης Μαντζούνης εκλέχθηκε στη νέα Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Κλειστό έως και αύριο, Πέμπτη 24/10/2024, θα παραμείνει το ΔΑΚ Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Η «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη παρουσιάζει το σύνολο των υποψηφίων της

AGGELOS DRITSAS

4 συλλήψεις σε Άργος και Ναύπλιο για κατοχή κάνναβης

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΛΙΔΑ : Με μια εντυπωσιακή συγκέντρωση, ίσως η μεγαλύτερη των τελευταίων 15 χρόνων,

AGGELOS DRITSAS

Όταν χρειάζεται Αντιπολίτευση για να γίνει το αυτονόητο.

AGGELOS DRITSAS

Τα Άγια Θεοφάνιαστο Δήμο Άργους – Μυκηνών.

AGGELOS DRITSAS