ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος συναντήθηκε με τον νέο Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό.

Σήμερα Τρίτη 7 Νοεμβρίου ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων από τη νέα Διοίκηση την 1/1/2024.

Μαζί με τον δήμαρχο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γεώργιος Δρούγκας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Παναγιώτης Μπούκουρης ενώ τον κ. Ορφανό συνόδευαν η κυρία Καραγιάννη Κωνσταντίνα και ο κ. Γαβρήλος Σταύρος.

Στη διάρκεια της πρώτης επίσημης συνάντησης τους ο κ. Κωστούρος ενημέρωσε τον κ. Ορφανό για όλα τα τρέχοντα θέματα του Δήμου εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του, δεδομένης της αρχικής αρνητικής στάσης του κ. Ορφανού κοινής παρουσίας και διαλόγου με τον Δήμαρχο.

Στη διάρκεια της συζήτησης όπως πολύ συχνά και αναλυτικά μάλιστα, με υπογεγραμμένα ντοκουμέντα των αρμοδίων υπηρεσιών, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρoς έχει αναφερθεί δημοσίως, διαδικτυακά και μέσω τύπου, σε απάντηση σχετικών ερωτημάτων της αντιπολίτευσης και του κ. 0ρφανού συγκεκριμένα, ανέλυσε ζητήματα σχετικά με τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα για τα οποία η παρούσα Δημοτική Αρχή ανέφερε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια κατάρτισή τους κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο κ. Ορφανός.

Επίσης ο Δήμαρχος Ναυπλιέων ενημέρωσε τον κ. Ορφανό ότι μπορεί να λάβει επισήμως από την Οικονομική Υπηρεσία πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου επισημαίνοντας ότι οι οικονομικές συναλλαγές του είναι ήδη αναρτημένες στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Επίσης υπήρξε ενημέρωση για τα ανταποδοτικά και δημοτικά τέλη, για τους προμηθευτές του Δήμου, για το καθεστώς που επικρατεί με τις Διαταγές Πληρωμής, για το Γ. Π. Σ. και την πολεοδόμηση του στρατοπέδου Ζησιμόπουλου, για τις εν εξελίξει προγραμματικές Συμβάσεις με την Περιφέρεια, για τις Πολιτιστικές-Αθλητικές-Τουριστικές Εκδηλώσεις.

Για το τέλος ο κ. Κωστούρος ενημέρωσε ότι θα αποστείλει στον κ. Ορφανό μία πλήρη λίστα έργων, μελετών, δράσεων, παρεμβάσεων και εκδηλώσεων .

Ειδική αναφορά έγινε από την πλευρά του στα έργα και τις μελέτες που είναι άμεσης προτεραιότητας, βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης, της εξέλιξης, της δημοπράτησης και υπό ένταξη, τα οποία θα αλλάξουν και θα αναβαθμίσουν τις υποδομές της πόλης και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Προτεραιότητα όλων μας είναι ένας σύγχρονος και λειτουργικός δήμος με παρόν, παρελθόν και μέλλον. Γι’ αυτό εργαζόμαστε καθημερινά και έτσι θα συνεχίσουμε.

Ως Δημοτική Αρχή επιδιώκουμε να ολοκληρωθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα η μετάβαση αυτή, με βασικό στόχο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.”

Δελτίο τύπου

Δήμος Ναυπλιέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τι συζήτησαν για το Άργος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον Γιάννη Μαλτέζο

AGGELOS DRITSAS

 Κοπή πίτας με Νάντια Γιαννακοπούλου

AGGELOS DRITSAS

”Δύναμη Προοπτικής”: Επίσκεψη σήμερα στην Αρχαία Επίδαυρο θα πραγματοποιήσει ο Τάσος Χρόνης

AGGELOS DRITSAS

Με αφορμή τον τριήμερο καύσωνα που αναμένουμε από αύριο

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρη Αργολίδας με Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Εκδήλωση Τιμής για την Ημέρα των Αποστράτων στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Η πολυπληθής και άξια στελεχωμένη ομάδα της Επόμενης Μέρας Προχωράμε δυνατά για την τελική νίκη

AGGELOS DRITSAS

Ο Θεοδώρου Ανδρέας από τους Φούρνους υποψήφιος με τον Γιάννη Μαργέτα

AGGELOS DRITSAS

Πριν ξεκινήσουν… άρχισε η μετωπική Αυγενάκη-αγροτών

AGGELOS DRITSAS

Γ. Μαλτέζος: Ο μεγαλύτερος σε έκταση και πληθυσμιακά Δήμος της Αργολίδας δεν μπορεί να μείνει χωρίς Τμήμα Ασφαλείας

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε ο γητευτής των ανέμων.

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Ορφανός – Όραμα Δημιουργίας

AGGELOS DRITSAS