ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Ερμιόνη γιόρτασαν του Παμμεγίστους Ταξιάρχες

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη γιορτάστηκε η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην κωμόπολη της Ερμιόνης.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε θεία λειτουργία στον ιστορικό ναό των Παμμεγεγιστων Ταξιαρχών, και στην συνέχεια έγινε περιφορά της εικόνας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός ο Δημαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, αντιδήμαρχοι , δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος που τίμησαν την εορτή.

Η ιστορική εκκλησία των Ταξιαρχών είναι βυζαντινού ρυθμού. Χτίστηκε τον 15ο αι. ή κατ` άλλη εκδοχή τον 17ο αι.

Υπάρχουν κι άλλες αναφορές που αποδίδουν το χτίσιμο του αρχαίου ναού στον 9ο αι. μ. Χ. πάνω στη θέση του ερειπωμένου ναού της Χθονίας Δήμητρας. όπως αποδεικνύουν οι μεγάλοι λίθοι στα θεμέλια και το προς Βορρά αρχαίο τείχος.

Εδώ έγινε η ορκωμοσία των πληρεξουσίων της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης στις 11 Φεβρουαρίου το 1827, που συνεδρίασε για μικρό διάστημα στην Ερμιόνη. Θεωρείται δε συνέχεια της Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου. η οποία αποπεράτωσε τις εργασίες της στην Τροιζήνα.

Από το 1919 είναι ο Μητροπολιτικός ναός της Ερμιόνης και εορτάζεται με μεγάλη λαμπρότητα κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με τους Δημάρχους Μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

AGGELOS DRITSAS

Ομιλία του Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου στην Άρτα

AGGELOS DRITSAS

Πατέρας κατήγγειλε τη σύζυγό του για κατοχή άσεμνων φωτογραφιών της 4χρονης κόρης τους

AGGELOS DRITSAS

Ο Μάριος Ηλιόπουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ θα τρέξει στην Ανάβαση Αχλαδοκάμπου!

AGGELOS DRITSAS

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Θλίψη έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή του Άργους ο θάνατος του Βασιλείου Γ. Μυτά

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιά στα Άνω Δολιανά Αρκαδίας – 43 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη στη μάχη της κατάσβεσης

AGGELOS DRITSAS

Ακόμα ένα πετυχημένο μίνι Τουρνουά της Γυμναστικής Ένωσης Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Συναισθηματικά Φορτισμένη Φωτογραφεία 1958 Ιδρυτής ο Πατέρας μου . ΓεώργαςΔημήτριος

AGGELOS DRITSAS

Ιερά αγρυπνία και περιφορά της ιερής εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ξανά αρχηγός ο Ανδρουλάκης με 59,92%

AGGELOS DRITSAS

Το Ίδρυμα «Οίκος Ευγηρίας – Πρόνοια Μαρία Ράδου» εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες

AGGELOS DRITSAS