www.AggelosDritsas.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή Προεδρείου στο Περιφερειακο Συμβούλιο Πελοποννήσου

Η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της περιόδου 2024 – 2028, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στην Τρίπολη.

Η πρόσκληση της συνεδρίαση, που υπογράφεται από τον Στάθη Αναστασόπουλο, πλειοψηφήσαντα σύμβουλο του συνδυασμού του εκλεγέντος περιφερειάρχη στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια, με θέματα:

Εκλογή των μελών του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Επιτροπής για την 1η θητεία της περιόδου 2024 2028, η οποία διαρκεί 30 μήνες και λήγει στο τέλος Ιουνίου του 2026.

Το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συγκροτείται από:
α) τον πρόεδρο προερχόμενο από την παράταξη του εκλεγέντος περιφερειάρχη,
β) τον αντιπρόεδρο προερχόμενο από την παράταξη που αναδείχθηκε δεύτερη σε εκλογική δύναμη και
γ) τον γραμματέα, ο οποίος πρέπει να προέρχεται από την τρίτη σε εκλογική δύναμη παράταξη.

Για την εκλογή των μελών του προεδρείου πραγματοποιείται για κάθε θέση φανερή ψηφοφορία, ο δε υποψήφιος για κάθε αξίωμα εκλέγεται εφόσον συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του περιφερειακού συμβουλίου. Εάν ο υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται.

Στη συνέχεια θα εκλεγούν τα 9 μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από τον περιφερειάρχη ή τον οριζόμενο από αυτόν αντιπεριφερειάρχη ως πρόεδρο και 8 μέλη, καθότι η Πελοπόννησος ανήκει στην κατηγορία περιφερειών με πληθυσμό από 300.000 έως 800.000 κατοίκους.

Από το 8 μέλη της επιτροπής τα 5 προέρχονται από την παράταξη της πλειοψηφίας και τα 3 μέλη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, όλα δε τα μέλη εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία. Ως τακτικά μέλη εκλέγονται από την πλειοψηφία και τη μειοψηφία αντίστοιχα, οι πρώτοι σε αριθμό σταυρών προτίμησης ανά κατηγορία. 

Οι υποψήφιοι που δεν εκλέχθηκαν θεωρούνται αναπληρωματικά μέλη κατά τη σειρά κατάταξής τους στην ψηφοφορία. Κατά την πρώτη συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής θα εκλεγεί ο αντιπρόεδρος αυτής, προερχόμενος από τα μέλη της μειοψηφίας με φανερή ψηφοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πέθανε ο πατέρας του κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργου Παυλάκη που είχε φύγει από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες

AGGELOS DRITSAS

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Η παρουσίαση ενός βιβλίου είναι γιορτή και χαρά.

AGGELOS DRITSAS

Ασθενής σεισμική δόνηση τη νύχτα στην ορεινή Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Το ΔΣ του ΠΑΝΑΣΙΝΑΙΚΟΥ ΓΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Κύριο Στέφανο Αντωνιάδη

AGGELOS DRITSAS

Χιλιάδες κόσμος αναμένεται να επισκεφθεί την Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΡΓΟΥΣ – ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ !

AGGELOS DRITSAS

Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τη συνέχιση λειτουργίας των ΕΛΤΑ Ερμιόνης και Τολού

AGGELOS DRITSAS

28χρονος επιτέθηκε στη 48χρονη μητέρα του μέσα στο σπίτι τους

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 χρονών ο ηθοποιός Δημήτρης Ήμελλος

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Παράδοση απινιδωτών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS