ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα Επίδαυρος: Το πρόγραμμα εορτασμού της 202ης επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα προγραμματίζεται και φέτος ο εορτασμός της επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στη Νέα Επίδαυρο για τα 202 χρόνια από το σημαντικότερο διοικητικό γεγονός της νεότερης Ελλάδας.

Σας προσκαλούμε, ο Δήμος Επιδαύρου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Βουλή των Ελλήνων για να τιμήσουμε την ιστορία μας μέσα από δράσεις που φέρνουν στο νου τη συνεργασία, τη σύμπνοια και την κοινή πορεία

Στον ιστορικά φορτισμένο χώρο της πλατείας Α΄ Εθνοσυνέλευσης, εκεί που οι εξήντα ηρωικοί Έλληνες και πλήθος ‘’παρατηρητών’’, ύψωσαν την κοινή της Ελλάδας σημαία και όρισαν το κράτος, απαιτώντας ουσιαστικά από τον υπόλοιπο κόσμο να σεβαστεί την απόφασή του, θα αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή στο γεγονός και στα πρόσωπα της εποχής.

Από τις 05 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024 η καρδιά της Ελλάδας θα χτυπά εκεί όπου ξεκίνησε η νεότερη Ελλάδα, στη Νέα Επίδαυρο, με πλήθος εκδηλώσεων υπό την αιγίδα και την παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Παρασκευή 5 έως Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 στο χώρο της μόνιμης έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων εικοσιπέντε σύγχρονοι εικαστικοί θα μας ξεναγήσουν στην έκθεση ‘’Από τη Μεταβυζαντινή Τέχνη στo σήμερα’’. Την εκδήλωση των εγκαινίων στις 5/1/2024 θα πλαισιώσει η παιδική χορωδία του Δήμου Επιδαύρου.

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα της γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία, διοργανώνει διάλεξη με τον καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο με θέμα “Ένα έξυπνο, αλλά δυσεφάρμοστο Σύνταγμα’’. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας και ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Τάσος Χρόνης. Για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις της επετείου ‘’περνούν’’, μέσα από την Βουλή των Ελλήνων,

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στις 11.30΄ θα πραγματοποιηθεί η απόδοση του έργου “Ανάδειξη Κάστρου Πιάδα, Νέας Επιδαύρου’’, από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη.

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στις 19.00΄ θα πραγματοποιηθεί ομιλία του εκπροσώπου του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η δημοτική χορωδία Επιδαύρου.

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 επετειακές εκδηλώσεις 202 ετών από την Α’ Εθνοσυνέλευση παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Λυγουριό 5 Ιανουαρίου 2024

Τάσος Χρόνης
Δήμαρχος Επιδαύρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σταύρος Γαβρήλος: Αντιδήμαρχος Δημοτικού Φωτισμού ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ¨ Είμαστε πίσω το κεντρικό κράτος δεν δίνει τα κατάλληλα κονδύλια ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που αντλούν σεξουαλική ικανοποίηση επιδεικνύοντας τα γεννητικά τους όργανα σε δημόσιους χώρους;

AGGELOS DRITSAS

Με στόχο πάντα την κορυφή ο Ευάγγελος -Μάριος Μαρουλάς

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα, παρουσία ομάδων ΟΠΚΕ και συνεργείων της ΔΕΥΑΑΡΜ προχωρήσαμε σε νέες διακοπές υδροδότησης

AGGELOS DRITSAS

Ελβετικό ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

 Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Ο ηλικιωμένος κύριος Δημήτρης έχει Άνοια κι εχει χαθεί απο τις 17.00 στο Τολο.

AGGELOS DRITSAS

Ιωάννης Μαλτέζος: Στην Ακρόπολη των Μυκηνών θα βρεθεί αύριο Τετάρτη 17/04/2024

AGGELOS DRITSAS

Σ.Α.Ε.Κ Άργους

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Κώστας Καράπαυλος : Δυνατά και σε πολλά επίπεδα..

AGGELOS DRITSAS