ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Μια σημαντική στιγμή της τοπικής Εκκλησίας μια σημαντική στιγμή της Ενορίας της Κάτω Παναγιάς ο αγαπητός σε όλους μας Πάτερ Γκίκας παρέδωσε την σκυτάλη,τα καθήκοντα του στον Πάτερ Γεώργιο.

Ο φίλος, ο καθηγητής θεολογίας και βυζαντινής μουσικής κ Κωνσταντίνος Βενεκας με την παρέμβαση του εξέφρασε τα συναισθήματα όλων μας και μας συγκίνησε.

Εμείς θα ευχαριστήσουμε τον Πάτερ Γκίκα για την προσφορά του στην τοπική μας Εκκλησία , γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μας τόσο στις δυσάρεστες όσο και ευχάριστες στιγμές της ζωής μας και θα ευχηθούμε στον Πάτερ Γεώργιο να είναι Άξιος για να συνεχίσει το θεόπνευστο έργο που έχει ξεκινήσει.

Καλή συνέχεια για το καλό της Τοπικής μας κοινωνία.

Παπαγκίκας Παπαδημητρίου,

63 χρόνια ιεροσύνης,

63 χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο και στον Δήμο Ερμιονίδας.

Σήμερα ολοκλήρωσε τυπικά τη διακονία του ως εφημέριος του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Κρανιδίου, ο πολυσέβαστος και πολυαγαπημένος μας Παπαγκίκας Παπαδημητρίου. Από την Κυριακή των Βαϊων του 1961 μέχρι σήμερα, υπηρέτησε τον πιστό λαό της ενορίας που του εμπιστεύτηκε ο Θεός μέσω του Επισκόπου του. Πέρα από αυτή την ουσιαστική διακονία, για πάνω από πενήντα χρόνια υπηρέτησε τον πιστό λαό του Δήμου Ερμιονίδας, από την πολυεύθυνη και απαιτητική θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κρανιδίου. Υπήρξε βασικό στήριγμα και συνεργάτης των τριών τελευταίων Επισκόπων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, εκπροσωπώντας τους επάξια, με ζήλο και φόβο Θεού. Επωμιζόμενος, λοιπόν, ο αγαπημένος μας Παπαγκίκας, τις ευθύνες που προαναφέραμε και δεχόμενος την ύψιστη τιμή, δωρεάς και προσφοράς από τον Θεό, την ιεροσύνη, πορεύτηκε τα 63 χρόνια στην εκκλησία με σύνεση, με εντιμότητα, με ενσυναίσθηση, με φιλότιμο, με ταπείνωση, με ελεημοσύνη και κυρίως με αγάπη, έχοντας στήριγμα και οδηγό του το Ευαγγέλιο.

Ο Ιερέας δεν είναι άνθρωπος, αλλά θυσία. Μια θυσία προστιθέμενη στη θυσία του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και αυτό ο Παπαγκίκας το έκανε πράξη και πορεία ζωής. Ο Δήμος Ερμιονίδας και το Κρανίδι ειδικότερα, του οφείλει πολλά. Του οφείλει την αταλάντευτη προσήλωσή του στην εκκλησία και τις παραδόσεις της, την προσήλωση στην Πατρίδα, την αδιαπραγμάτευτη αγάπη του για τον τόπο μας. Ιδιαίτερα η αγάπη του για τον τόπο μας ήταν τέτοια, που κατέστησε τον ίδιο ως τον χαρακτηριστικότερο δείγμα πολίτη της περιοχής μας : κράμα χρυσού και αργύρου, πνευματικότητας και εξυπνάδας, αλτρουϊσμού και φιλοπατρίας, αγάπης και προσφοράς. Και ο Δήμος μας χάνει έναν συνεργάτη δυσαναπλήρωτο, γιατί πέρα από τη διάθεση προσφοράς, μας παρείχε αφειδώλευτα και τη σοφία του, σε πλείστα θέματα που κατά καιρούς ανέκυπταν και ήθελαν ειδικούς χειρισμούς. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, όμως η αναφορά μας στον Παπαγκίκα δε μπορεί να εξαντληθεί στο σημερινό σύντομο χαιρετισμό με αφορμή την αφυπηρέτησή του από τη θέση του εφημερίου του Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Κρανιδίου. Επιφυλασσόμαστε να πραγματοποιήσουμε ειδική εκδήλωση τιμής στον πολυσέβαστο γέροντά μας, τον Παπαγκίκα μας, για να του εκφράσουμε και δια ζώσης την αγάπη μας, τον σεβασμό μας και να του αποδώσουμε το μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που του ανήκει και το κέρδισε με τη θυσιαστική του προσφορά για εμάς, μαζί με τις προσήκουσες τιμές. . Κλείνω τη σημερινή σύντομη αναφορά μου στον Παπαγκίκα, ευχόμενος πρώτα απ΄ όλα υγεία ατομική και οικογενειακή και να μη σταματήσει να μνημονεύει το αγαπημένο του Κρανίδι και τον πιστό λαό του στο Άγιο Θυσιατήριο, όσα χρόνια ο Θεός του χαρίσει ζωή και εύχομαι να είναι πολλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Φτωχότερη πνευματικά η Αργολίδα με το θάνατο του Πάνου Λιαλιάτση

AGGELOS DRITSAS

 Ιωάννης Μαλτέζος : Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά, γεμάτη υγεία, πρόοδο και δημιουργικότητα!

AGGELOS DRITSAS

Ακούστηκαν μετά από 6 χρόνια οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : Τώρα που κατάλαβαν τι… ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΡΓΟΛΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας: “Άγιος Βασίλης Ψάχνει Άγιο Βασίλη” για δυο παραστάσεις

AGGELOS DRITSAS

Σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιηθήκαν τα εγκαίνια της παράταξης ”Νέα Πελοπόννησος” στη Κόρινθο

AGGELOS DRITSAS

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής το μνημόσυνο για τα 190 χρόνια από το θάνατό του ήρωα μας Στάικου Σταϊκόπουλου

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη Παρασκευή στον Άγιο Αθανάσιο και ετοιμασία του Επιταφίου.

AGGELOS DRITSAS

Πάσχα 2025 -Πότε ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινάει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Με 19 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

ΑΣΕΠ: 775 προσλήψεις μονίμων στα νοσοκομεία χωρίς πτυχίο – Αιτήσεις από 16 Ιανουαρίου

AGGELOS DRITSAS