ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη ρυθμίζεται σειρά ζητημάτων που αφορούν στην υποχρεωτική καταχώριση στοιχείων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Επιτηδευματιών Αλκοολούχων και το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταυτοποίησης Αλκοολούχων Ποτών (LOTIFY).

Με την ΚΥΑ την οποίαν υπέγραψε ο Υφυπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης από κοινού με τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή, ορίζεται κατ’ αρχάς ότι ως υπόχρεοι καταχώρισης στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Επιτηδευματιών Αλκοολούχων και Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταυτοποίησης Αλκοολούχων Ποτών (LOTIFY) θεωρούνται νομικά ή φυσικά πρόσωπα τα οποία α) παράγουν ή εισάγουν ή παραλαμβάνουν από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, ή μεταποιούν έτοιμα προς κατανάλωση αλκοολούχα ποτά. Και β) τα νομικά ή φυσικά πρόσωπα που αποκτούν ή διαθέτουν μέσω πωλήσεων χονδρικής έτοιμα προς κατανάλωση αλκοολούχα ποτά και ως εκ τούτου εμπίπτουν στον κλάδο χονδρικού εμπορίου.

Στο σύστημα LOTIFY καταχωρίζονται υποχρεωτικά οι συναλλαγές των έτοιμων προς κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Οι συναλλαγές αυτές εξειδικεύονται ως εξής: α) Εισερχόμενες κινήσεις, δηλαδή παραγωγή, μεταποίηση, εισαγωγή από τρίτη χώρα καθώς και η παραλαβή από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ. β) Εξερχόμενες κινήσεις, (εξαγωγή, αποστολή σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ, εφοδιασμός πλοίων και αεροσκαφών και χονδρικές πωλήσεις σε επιχειρήσεις εστίασης).

Η ΚΥΑ προβλέπει επίσης ότι η υποχρέωση καταχώρισης στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταυτοποίησης Αλκοολούχων Ποτών (LOTIFY) όλων των προαναφερόμενων εισερχόμενων κινήσεων ισχύει από την 30η Ιανουαρίου 2024. Ενώ αντιστοίχως, για τις ως άνω εξερχόμενες κινήσεις, η υποχρέωση καταχώρισης αρχίζει από 01/07/2024.

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στο LOTIFY είναι πχ η νόμιμη ονομασία του προϊόντος, την ποσότητα, ενδείξεις σχετικά με την παρτίδα και ακριβείς πληροφορίες για την παραγωγή του εκάστοτε ποτού, την πλήρη επωνυμία των συναλλασσόμενων μερών, το είδος παραστατικού που εκδίδεται για τη συναλλαγή κ.ο.κ.Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που παράγουν ή εισάγουν ή παραλαμβάνουν από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ ή μεταποιούν έτοιμα προς κατανάλωση αλκοολούχα ποτά, υποχρεούνται να καταχωρίσουν τα προβλεπόμενα στοιχεία στην πλατφόρμα LOTIFY έως 15/04/2024. Και σε ό,τι αφορά στα αδιάθετα αποθέματα αλκοολούχων ποτών έτοιμων προς κατανάλωση, η καταληκτική ημερομηνία για την εκπλήρωση της υποχρέωσης που βαρύνει τους επιχειρηματίες να ενημερώσουν το LOTIFY, είναι η 29η Ιανουαρίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα ξεκινούν τα μαθήματα στο ΙΕΚ Αργολίδας της ΔΥΠΑ

AGGELOS DRITSAS

Επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα από το Δήμο Ναυπλιέων για ακαθάριστα οικόπεδα

AGGELOS DRITSAS

Δημιουργείται Βάση Ετοιμότητας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αργολίδας στην Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Πρόβλημα σε εκλογικά τμήματα του Δήμου Ναυπλιέων…

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Το Θεατράκι του ΟΣΕ… ξανά ζωντανό!

AGGELOS DRITSAS

 Χωρίς καμία άδεια έγιναν τάφοι στο κοιμητήριο Ναυπλίου.(vid)

AGGELOS DRITSAS

Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Γ. Μαλτέζος: Συνεχείς εφαρμογές κουνουποκτονίας στα πλέον επικίνδυνα σημεία

AGGELOS DRITSAS

Ήχησε το 112 – Να εκκενωθεί η Αρχαία Νεμέα

AGGELOS DRITSAS

Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου, σκοτώθηκαν δύο γυναίκες!

AGGELOS DRITSAS

Τσικνίζει σήμερα από το πρωί ο Δήμος Ναυπλιέων ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS