ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Προ των πυλών βρίσκεται χιονιάς, με ένταση αλλά σύντομη διάρκεια, όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι, με την κακοκαιρία να πλησιάζει προς τη χώρα.

Μάλιστα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης χαρακτηρίζει τον επερχόμενο χιονιά «εξπρές».

Ο χιονιάς έρχεται από το Αιγαίο ενώ το κρύο που κατεβαίνει από τη βορειοανατολική Ευρώπη, θα προκαλέσει το λεγόμενο «ξερόκρυο». Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος, αυτό συμβαίνει όταν οι πολικές αέριες μάζες δεν πάρουν από κάπου υγρασία και τότε μένουν ξηρές.

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή προς το απόγευμα

«Το ξερόκρυο λοιπόν θα αφορά τη δυτική και βόρεια χώρα, εκεί όπου η Πίνδος θα λειτουργήσει σαν φράχτης και θα εμποδίσει τις συννεφιές με τα χιόνια να κινηθούν και προς αυτές τις περιοχές.

Ανατολικότερα όμως με την επίδραση και της θάλασσας του Αιγαίου το κρύο θα συνοδεύεται και από χιόνι ή χιονόνερο αναλόγως και το υψόμετρο μιας και ο κρύος αέρας θα εμπλουτίζεται με υδρατμούς δίνοντας αυτα τα υδατώδη κατακρημνίσματα», αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δευτέρα-Τρίτη η επιδείνωση του καιρού

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή (28/01) το μεσημεροαπόγευμα περίπου «όπου το όλο φαινόμενο θα φτάσει στη μέγιστη εντασή του το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη και από Τετάρτη (31/01) θα αρχίσουμε να μιλάμε για περιορισμό του φαινομένου και εξασθένιση.

Μιλώντας για τις περιοχές με χιόνια και χιονόνερο, ο μετεωρολόγος οριοθετεί δύο περιοχές:

  • Από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά και από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια θα συναντάμε δυνατούς βορειοανατολικούς ανέμους κοντά στα 7 με 8 μποφόρ, τσουχτερό κρύο και χιονόνερο ή χιόνι.
  • Από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά αλλά και βορειότερα της Χαλκιδικής αναμένουμε ξερόκρυο με ισχυρό παγετό τη νύχτα και το πρωί αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Κάποιες χιονοπτώσεις ίσως δούμε προς τη Θράκη. Τοπικά δε ίσως παρατηρηθεί και το φαινόμενο του ολικού παγετού και αυτό αφορά κυρίως την βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2024 ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Τραγωδία: Πέθανε ο 48χρονος που τον είχε τσιμπήσει αράχνη – Είχε πάει διακοπές

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Ναυπλιέων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Ατρόμητος Παναριτίου – Φοίνικας Νέας Επιδαύρου 0-4 ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άργους Μυκηνών στις 04 Οκτωβρίου 2024 LIVE

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ : Ήταν παράνομη η εγκατάσταση μπάρας ελέγχου κυκλοφορίας στην οδό Αμαλίας

AGGELOS DRITSAS

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει η προθεσμία – Οι τρόποι πληρωμής

AGGELOS DRITSAS

Γιώργος Διδασκάλου : Κεντρικό κτήριο του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε.

AGGELOS DRITSAS

Κολυμπώντας και ΕΛΠί-ΖωΝΤΑΣ 

AGGELOS DRITSAS

Δ.Ε.Υ.Α.Ν : Έργα σε Εξέλιξη – Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης ΒΙΝΤΕΟ ΑΓ.ΜΟΝΗΣ

AGGELOS DRITSAS

Ασπρόπυργος: Ανετράπη πυροσβεστικό όχημα – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

AGGELOS DRITSAS

Συναυλία με ιστορικά τραγούδια εποχής για την 130η επέτειο του ΔΑΝΑΟΥ

AGGELOS DRITSAS