– www.Dritsas.gr

Τα νέα τρέχουν στον χώρο των φορτηγών, με τη SCANIA να ετοιμάζει μια πρωτοποριακή τεχνολογία, όπου τα φορτηγά της θα έχουν ακόμη και φωτοβολταϊκά!

Αυτό γίνεται σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Uppsala και τις εταιρείες Ekljo Maskin & Truck, Midsummer και Dalakraft. Μάλιστα, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε την πιλοτική δοκιμή, διετούς διάρκειας, ενός πρωτότυπου φορτηγό, μήκους 18m, το οποίο θα φιλοξενεί μια εκτεταμένη συστοιχία φωτοβολταϊκών panels σε όλη την επιφάνεια του trailer.

Σε σχετικές του δηλώσεις, ο επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας της Scania, κ. Stas Krupenia, ανέφερε πως: «… Μέχρι πρότινος κανείς δεν είχε ασχοληθεί με τη λύση των φωτοβολταϊκών επί του οχήματος, προκειμένου να παραχθεί ενέργεια που θα χρησιμοποιηθεί για την κίνηση του. Η εν λόγω –δωρεάν- πηγή ανακυκλώσιμης ενέργειας θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τις εκπομπές ρύπων στον κλάδο των μεταφορών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

θέμα: Επαρχιακή οδοποιία, άμεση αποκατάσταση Οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε Αργολίδας .

AGGELOS DRITSAS

Το Πάρκο του Αη Βασίλη άνοιξε τις πύλες του!

AGGELOS DRITSAS

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ!!! σε τραπεζοειδή κάδο στην είσοδο της Ερμιόνης.

AGGELOS DRITSAS

Προς το Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κίου

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ: Τροχαίο ατύχημα στη Νέα Κίο

AGGELOS DRITSAS

Η περιοδεία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου ξεκίνησε σε κλίμα νίκης

AGGELOS DRITSAS

Γ΄Εθνική: Ήττα για τον Παναργειακό στη Ρόδο

AGGELOS DRITSAS

Με τι καιρό θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού – Πρόγνωση μέχρι την Τετάρτη 10/1

AGGELOS DRITSAS

Πτώση οχήματος σε ρεματιά στην Αγριλίτσα Αργολίδας – Επιχείρηση Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ

AGGELOS DRITSAS

Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής, Άγιος Πέτρος Κυνουρίας.

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα στο Ναύπλιο για το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Ανατολικής Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

“Νέα Πελοπόννησος”: Διήμερη περιοδεία Πέτρου Τατούλη σε Τρίπολη, Κορινθία και Λακωνία

AGGELOS DRITSAS