ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Εκδόθηκε χθες το απόγευμα το ΦΕΚ βάσει του οποίου πληρώνονται οι παραγωγοί οι οποίοι δεν ήταν ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ, επειδή δεν το επέβαλε ο Κανονισμός του, κατά την περίοδο των πυρκαγιών και της θεομηνίας Daniel.

Πρόκειται για 15.773.591€ που προέρχονται από το Γεωργικό Αποθεματικό του 2023.

Δικαιούχοι της χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης είναι οι αγρότες που δραστηριοποιούνται στην εκτροφή χοίρων, πουλερικών (όρνιθες, πτηνά, ινδιάνοι, πάπιες, φραγκόκοτες, χήνες, φασιανοί), στην καλλιέργεια ανθών και καλλωπιστικών, ακακιών, κάνναβης, παυλόνιας, κηπευτικών υπό κάλυψη, φυτωρίων ελάτης και λοιπών δασικών δέντρων, φυτωρίων καρποφόρων δέντρων και θάμνων, γκαζόν, κράνων και μανιταριών, οι οποίοι επλήγησαν από πυρκαγιές την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2023 και από πλημμύρες κατά τον Σεπτέμβριο 2023 στις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) Αλεξανδρούπολης, Αργολίδας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Εύβοιας, Καρδίτσας, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ρόδου, Ροδόπης, Τρικάλων και Φθιώτιδας, καθώς και οι παραγωγοί μελιού που έχουν έδρα εκμετάλλευσης στις ΠΕ Έβρου, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Η αποζημίωση χορηγείται σύμφωνα με τις δηλωθείσες ζημίες των γεωργών ανά στρέμμα για τις καλλιέργειες φυτικής παραγωγής, ανά ζώο για τη ζωική παραγωγή και ανά κυψέλη για τους παραγωγούς μελιού (αφορά τις μελισσοτροφή).

Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι, πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Σπύρος Στείρης Γενικός Γραμματέας του Δήμου Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

AGGELOS DRITSAS

19η Εθελοντική Αιμοδοσία συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δημοτικών σχολείων Άργους

AGGELOS DRITSAS

Το Σάββατο του Λαζάρου ή Λάζαρο Σάββατο.

AGGELOS DRITSAS

Τον Σεπτέμβριο η τελική διαδικασία για τη δημιουργία του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Πελοποννήσου μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου Τουρισμού

AGGELOS DRITSAS

Η χθεσινή ημέρα, όπως και όλο το Πάσχα, ολόκληρος ο Δήμος Άργους-Μυκηνών μια γιορτή!

AGGELOS DRITSAS

Νεκρός αστυνομικός σε καταδίωξη- Μοτοσικλέτα της ΔΙΑΣ συγκρούστηκε με περιπολικό

AGGELOS DRITSAS

Χειροπέδες σε 56χρονο στο Άργος για κατοχή ποσότητας και τσιγάρου κάνναβης

AGGELOS DRITSAS

Άνοιξε η πλατφόρμα για αίτηση στο «Εξοικονομώ 2025»

AGGELOS DRITSAS

Ανακηρύχθηκαν και επίσημα οι 45 νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Ιωάννης Μαλτέζος Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών – Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης την Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής το μνημόσυνο για τα 190 χρόνια από το θάνατό του ήρωα μας Στάικου Σταϊκόπουλου

AGGELOS DRITSAS