ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Δεκαεννιά κεριά στη μνήμη του Άλκη – Δύο χρόνια από την δολοφονία του

Δύο χρόνια μετά την δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, του Άλκη Καμπανού, συγγενείς και φίλοι, τίμησαν την μνήμη του με μια συμβολική κίνηση, στην Θεσσαλονίκη, στο σημείο που κόπηκε το νήμα της ζωής του.

Δεκαεννέα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα της 1ηης Φεβρουαρίου, άναψαν 19 κεριά, στο σημείο που σκοτώθηκε ο νεαρός Άλκης από τυφλό οπαδικό χτύπημα στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Η συμβολική αυτή κίνηση, που συνοδεύτηκε από την τήρηση ενός λεπτού σιγής, διοργανώθηκε από τη Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη στη μνήμη του νεαρού φοιτητή με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του, παρουσία του πατέρα του Αριστείδη Καμπανού και της αδελφής του Μαρίας.

«Δυο χρόνια πέρασαν από την απόφραδα εκείνη ημέρα της 1ης Φεβρουαρίου, (όταν) δώδεκα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ τυφλά καθοδηγούμενοι από τα άγρια ένστικτα τους έπραξαν το αδιανόητο. Αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη επειδή ένα παιδί από την παρέα του φώναξε ότι είναι Άρης. Ο χρόνος για μένα και τη Μελίνα και την οικογένεια μας σταμάτησε εκείνη τη στιγμή», δήλωσε με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση ο πατέρας.

«Μαζευτήκαμε εδώ να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Άλκη και μαζί και στα άλλα παιδιά», καθώς «τα δυο τελευταία χρόνια θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Δυστυχώς (…) προσπαθούσαμε όλο αυτόν τον καιρό να είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα», συμπλήρωσε ο κ. Καμπανός.

Σήμερα το απόγευμα στις πέντε οι δράσεις ενάντια στη βία θα συνεχιστούν, με τρία μικρά παιδιά με αναπηρία τον Γιάννη, τον Λέανδρο και τον Σπύρος, φίλους του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αντίστοιχα, όπως και η μικρή Μάγια, να αφήνουν συμβολικά στο σημείο της δολοφονίας από ένα λουλούδι, στέλνοντας μήνυμα αθλητικού πνεύματος, συνύπαρξης των χρωμάτων, συμπερίληψης.

Στο σημείο της δολοφονίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα είναι στημένο στο πανό με σύνθημα «Γινόμαστε ένα για τον Άλκη», καλώντας τους φιλάθλους διαφορετικών συλλόγων να φωτογραφηθούν φορώντας τα χρώματα των ομάδων τους.

ΠΗΓΗ: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

 Επόμενο βήμα στη μάχη κατά της πανδημίας το κοινό εμβόλιο “γρίπης-κορονοϊού”

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία για τα Τέμπη στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

ΤΑ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ «τσιμινιέρα» ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας 

AGGELOS DRITSAS

ΣΑΜΙΝΘΟΣ – ΓΙΟΡΤΗ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ 09|06|2024

AGGELOS DRITSAS

Συνεχίζονται για λίγες ημέρες ακόμη οι εγγραφές μας (καθημερινά 18.00-20.00)

AGGELOS DRITSAS

Πάρα πολύ καλή εμφάνιση από τους αθλητές του ΣΔΥ Αργολίδας στην 2η φάση του σχολικού πρωταθλήματος στίβου.

AGGELOS DRITSAS

Πανπελοποννησιακό Αγροτικό Συλλαλητήριο στην Τρίπολη

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Γεωργόπουλος: Παρευρέθηκα σήμερα, στην εκδήλωση υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Γ. Σιδέρης: Επιδαύριος Δρόμος 2025

AGGELOS DRITSAS

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Θλίψη έχει σκορπίσει στο Ναύπλιο η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Κώστα Μαστρογιάννη.

AGGELOS DRITSAS