ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αργολίδας (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) που βρίσκεται στην Πυργέλα του Δήμου Άργους Μυκηνών, στo πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece ίδρυσε την επιχείρηση με επωνυμία «Citrus Dried Fruits of Argolida» – Αποξηραμένα Εσπεριδοειδή Αργολίδας.

Αντικείμενο της «Εικονικής Επιχείρησης» είναι η παραγωγή αποξηραμένων τεμαχίων εσπεριδοειδών. Το πρόγραμμα συντονίζεται από την JA Greece η οποία έχει συντονιστικό και υποστηρικτικό ρόλο σε κάθε βήμα σε όλες τις διαδικασίες του προγράμματος. Η ιδέα προέκυψε από διαρκή αναζήτηση και έρευνα για να παραχθεί ένα τοπικό, φυσικό και καινοτόμο προϊόν από μαθητές της ειδικής αγωγής που να συμμετέχουν με τον τρόπο που μπορούν και να εμπεριέχει τα χρώματα και τα αρώματα του Αργολικού Κάμπου.

Ο σχεδιασμός της Εικονικής Επιχείρησης αποτελεί καινοτόμο κοινωνική δράση καθώς προβλέπει την κινητοποίηση των μαθητών της Ειδικής Αγωγής, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η πρότασή μας στηρίζεται από το Διευθυντή του Σχολείου, κύριο Σωτήρη Ταραντίλη, σχεδιάστηκε από τη Λούζη Μαρία Γεωπόνο ΠΕ 88.01 – Υπεύθυνη προγράμματος, τον Παναγιώτου Παναγιώτη (Γεωπόνο Φυτικής Παραγωγής ΠΕ 88.02), τον Σταυρόπουλο Χαράλαμπο (Γεωπόνο Φυτικής Παραγωγής ΠΕ 88.02). Πλαισιώθηκε από τη σχολική ψυχολόγο Μερμίγκη Πετρούλα-ΠΕ23, υπεύθυνη κοινωνικής δικτύωσης οικογένειας και σχολείου καθώς την κοινωνική λειτουργό Σπανού Γεωργία ΠΕ30 και αγκαλιάστηκε από όλους τους εκπαιδευτικούς, το ειδικό εκπαιδευτικό Προσωπικό και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό του σχολείου.

Η ομάδα μας αποτελείται από 15 μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν σημαντικούς ρόλους στην Εικονική Επιχείρηση όπως είναι του διευθυντή, του γραμματέα, του ταμία, του υπεύθυνου Λογιστηρίου, του εργαζόμενου στην παραγωγή και συσκευασία.

Η εθελοντής σύμβουλος / μέντορας της «Εικονικής Επιχείρησης» είναι η κυρία Γκαλέτση Ξένια, Οικονομολόγος, νέα Αγρότισσα και Ιδρύτρια της εταιρείας μεταποίησης & τυποποίησης αγροτικών προϊόντων «Μέγας Καρπός», που εδρεύει στο Άργος, η οποία προσφέρει την επαγγελματική της εμπειρία και συνδέει την εικονική επιχείρηση με τον κόσμο της αγοράς.

Το σύνθημά μας είναι «μα μ ένα πορτοκάλι θα σε κερδίσω πάλι…» που δανειστήκαμε από το ποίημα του Ν. Γκάτσου. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε τη ζεστασιά, την αισιοδοξία και την ευεξία που χαρίζουν τα αρώματα των εσπεριδοειδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις του 30 ημερου από την “Ενωση καταλυμάτων Ανατολικής Κυνουρίας”

AGGELOS DRITSAS

Διοργάνωση Ημερίδας Ενημέρωσης & Τριήμερου Περιφερειακού Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας στην Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

Γ.Ε. Ναυπλίου – Γ.Σ. Άργους τελικός Κυπέλλου Volley Πελοποννήσου Κ18 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Περίπατος ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού από το Λαογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

ΚΕΘΕΑ Κύτταρο Πολυδύναμο Κέντρο – Κινητή Μονάδα

AGGELOS DRITSAS

Άξιζαν όλα στο συγκλονιστικό Αγγλία-Ελλάδα 1-2!

AGGELOS DRITSAS

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ( ΒΙΝΤΕΟ DRONE 24-25/3/2024 )

AGGELOS DRITSAS

Εκτροπή και ανατροπή φορτηγού στην Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού 

AGGELOS DRITSAS

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΒΟΛΕΙ Κ18

AGGELOS DRITSAS

Μακελειό στη Μόσχα: Το ISIS-K και τα πιθανά κίνητρα της επίθεσης

AGGELOS DRITSAS

16th Palamidio Martial Arts Championship ΒΙΝΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑTV

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ: ΝΑΥΠΛΙΟ – ARTIVA 11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

AGGELOS DRITSAS