ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Πρόκειται για κατασκευή της μυκηναϊκής εποχής, που έχει επιβιώσει τις κακουχίες έως και σήμερα.

Αλλη μία θετική πρωτιά έχει καταγραφεί για την πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μας, αφού σύμφωνα με αρχαιολογικές μελέτες, σε μία περιοχή της Πελοποννήσου εντοπίζεται το αρχαιότερο γεφύρι σε όλη την Ευρώπη.

Πρόκειται για έναν μικρό πρόγονο του γνωστού μονό τοξου γεφυριού, που βρίσκεται στο Αρκαδικό Αργολίδας, ενώ χρονολογείται ως η παλαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και πιθανότατα του κόσμου.

Το αρχαιότερο γεφύρι στην Ευρώπη

Η Γέφυρα του Αρκαδικού, γνωστή και ως Γέφυρα της Καζάρμας είναι μυκηναϊκή γέφυρα, που βρίσκεται στο χωριό Αρκαδικό Αργολίδας. Θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και ίσως του κόσμου, καθώς και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση.

Χτίστηκε την Εποχή του χαλκού, περί τον 13ο αιώνα π.Χ. και ήταν μέρος του οδικού δικτύου που είχαν κατασκευάσει οι Μυκηναίοι στην περιοχή.

Είναι κατασκευασμένη από τεράστιους ογκόλιθους, χαρακτηριστικούς των κυκλώπειων μυκηναϊκών κατασκευών. Έχει μήκος 22 μέτρα, πλάτος 5,6 μέτρα και ύψος 4 μέτρα. Εκτός από τη γέφυρα του Αρκαδικού, στην ευρύτερη περιοχή σώζονται άλλες τέσσερις παρόμοιες γέφυρες, με σημαντικότερες τη γέφυρα στο Γαλούση και το «Πετρογεφύρι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ξεκίνησαν οι πρόβες των νεαρών παιδιών για το τοπικό έθιμο της Ερμιόνης,”γιάλα – γιάλα”.

AGGELOS DRITSAS

Novoville: Σημεία ομιλίας Δημάρχου Ναυπλιέων ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Επιδείνωση του καιρού στην Πελοπόννησο από αργά το βράδυ της Τρίτης

AGGELOS DRITSAS

Κλειστό έως και αύριο, Πέμπτη 24/10/2024, θα παραμείνει το ΔΑΚ Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Το πρόγραμμα των αγώνων του 22ου Δρόμου Αργολικού Κόλπου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ο Παλαμήδειος Άθλος – Δηλώστε συμμετοχή

AGGELOS DRITSAS

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην κοπή πίτας της ΔΕΕΠ ΝΔ Αργολίδας (φωτο-βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Εύγε!!!! Κώστας Καράπαυλος

AGGELOS DRITSAS

Δελφίνι βγήκε στα ρηχά στην παραλία των Ιρίων ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΔΕΥΑ-ΝΑΥΠΛΙΟΥ #2024 «Τσαντίρ μαχαλάς» Εικόνες που μας ντροπιάζουν

AGGELOS DRITSAS

Γ. Μαλτέζος: Ο μεγαλύτερος σε έκταση και πληθυσμιακά Δήμος της Αργολίδας δεν μπορεί να μείνει χωρίς Τμήμα Ασφαλείας

AGGELOS DRITSAS