ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

O Κωνσταντίνος Ιαβέρης, σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρεια Αττικής, μίλησε στην ΕΡΤ, με αφορμή τα τροχαία ατυχήματα/δυστυχήματα που έχουν πολλαπλασιαστεί εντόνως το τελευταίο διάστημα.

«Αν δεν αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του να συνειδητοποιήσει ότι είναι μέρος του προβλήματος και να μη μεταφέρει τις ευθύνες σε άλλους. Δε θα γίνει ποτέ τίποτα αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το πράγμα που συμβαίνει είναι η γενοκτονία των Ελλήνων στους δρόμους. Ότι μπορεί ο καθένας από εμάς να εμπλακεί την επόμενη στιγμή, το επόμενο δευτερόλεπτο και να καταστρέψει τα πάντα που εννοώ τα πάντα την οικογένειά του, τη ζωή του, την αρτιμέλεια του» δήλωσε στην εκπομπή «Νewsroom».

Όπως τόνισε, τα θύματα είναι κυρίως ηλικίας από 15 – 29 που είναι μια πολύ τρυφερή ηλικία και το 29 – 45 που εκτός από παραγωγική ηλικία είναι και αναπαραγωγική, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «γενοκτονία». Τα τελευταία 60 χρόνια έχουμε χάσει 140.000 συμπολίτες μας, όπως υπογράμμισε.

Περιγράφοντας την οδική συμπεριφορά είπε χαρακτηριστικά: «Ο Έλληνας είναι ανάγωγος και επιθετικός και λειτουργεί χωρίς να σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους, γιατί έτσι έμαθε μέσα από την οικογένεια του, μέσα από την κοινωνία γενικότερα. Αυτό δε συμβαίνει στο εξωτερικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Παγκόσμια ημέρα παιδιού η χθεσινή και το Άργος

AGGELOS DRITSAS

“Ο Ελβετός”: Νέο βιβλίο της Μαρίας Τζιρίτα αφιερωμένο στο Τολό Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο με τραυματία στο Τολό Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ποδόσφαιρο Αργολίδας: Τα αποτελέσματα των αγώνων της Α1 κατηγορίας

AGGELOS DRITSAS

Φεστιβάλ Ακροναυπλίας: Ο βασιλιάς της Ασίνης ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απεβίωσε ο Πάπας Φραγκίσκος (1936-2025)

AGGELOS DRITSAS

Μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά στα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

ΤΩΡΑ: Ταυτόχρονα 2 τροχαία στο Ναύπλιο 9-6-2025 BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Nέες ταυτότητες: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλλετε αιτήσεις και πότε παύει η ισχύς των παλαιών

AGGELOS DRITSAS

Κορωνοϊός: Σε ποια σημεία και ποιες ώρες θα γίνονται rapid test στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Γηροκομείο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Άργος διαβούλευση σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους.

AGGELOS DRITSAS