ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Εκτιτέα τα 5 χρόνια, από τις ποινές 3-111 ετών που επιβλήθηκαν

Ποινές φυλάκισης από 111 έτη έως 3 έτη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους έξι ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι ωστόσο εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως, απόφαση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες στην αίθουσα με τους αστυνομικούς να συγκρατούν τους συγγενείς που κατευθύνθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορούμενους, ενώ ορισμένοι από τους συγγενείς πέταξαν και καρέκλες.

Ο καθένας από τους έξι καταδικασθέντες μετά την εξαγορά των ποινών τους που αποφάσισε το δικαστήριο καλείται να πληρώσει περίπου 40.000 ευρώ με συγγενείς να φωνάζουν «να τους κάνουμε και έρανο να τους βάλουμε και δοσεις». «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έσας ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους» φώναξε άλλος συγγενής θύματος μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε τις ακόλουθες ποινές στους έξι ενόχους:

  • Στον Σωτήρη Τερζούδη Αρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 111 έτη με εκτιτέα τα 5 ετών
  • Στον Βασίλη Ματθαιόπουλο υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ποινή φυλάκισης 15 ετών έκτιτεα τα 5.
  • Στον Ιωάννη Φωστιέρη, Διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων ποινή φυλάκισης 111 έτη έκτοτε τα 5.
  • Στον Νίκο Παναγιώτοπουλο, Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών ποινή φυλάκισης 111 έτη έκτοτε τα 5.
  • Στον Χαράλαμπο Χιώνη Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής ποινή φυλάκισης 111 έτη εκτιτεα τα 5.
  • Στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, κάτοικο που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε ενόχους 6 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους με συγγενείς θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα να φωνάζουν «ντροπή σας» προς το δικαστήριο. «Μπράβο σας, μπραβο σας, έχετε χάσει παιδί;», «όλοι αθώοι, έπρεπε από μόνοι τους να μπoυν στη φυλακη», φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων.

Ειδικότερα με την απόφαση του το δικαστήριο υιοθέτησε εν μέρει την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους:

  • – Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου)
  • – Βασίλη Ματθαιόπουλο τότε υπαρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα),
  • – Ιωάννη Φωστιέρη τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια)
  • – Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπους, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων),
  • – Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπους, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) και
  • – Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στους Σωτήρη Τερζούδη, Ιωάννη Φωστιέρη, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιώνη το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Νωρίτερα, να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους Σ. Τερζούδη, Ιωάννη Φωστιέρη, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιώνη πρότεινε ο εισαγγελέας ενώ εισηγήθηκε να απορριφθούν τα ελαφρυντικα για τους Β. Ματθαιόπουλο και Κ. Αγγελόπουλο. «Και επαίνους μη ξεχάσετε να τους δώσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου προς το δικαστήριο.

Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

Αθώοι κρίθηκαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχος δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελος Μπουρνούς τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνης Παλπατζής τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΤΟΛΟ : Κακοτεχνίες στα έργα, το “πικρό ποτήρι” των κατασκευών …

AGGELOS DRITSAS

Αρχιφύλακας “πελάτης” των εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

 Αναστασία – Σάσσα Αργυροπούλου : Συνεργεία του Τμήματος Καθαριότητας βρίσκονται διαρκώς σε διάφορα σημεία του Δήμου μας.

AGGELOS DRITSAS

1η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

 Αττική: Στάχτη δεκάδες σπίτια σε Πεντέλη, Βριλήσσια – Μάχη σε Μαραθώνα και Γραμματικό

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη είχε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός,

AGGELOS DRITSAS

Κορωνοϊός: Απίστευτος ο αριθμός όσων έχουν εμβολιαστεί μεταξύ των διασωληνωμένων

AGGELOS DRITSAS

Τίμησαν και φέτος την εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Άρια Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Έργα Δημήτρη Καμπόσου 2022-2023 – βίντεο

AGGELOS DRITSAS

139 αντλήσεις υδάτων από την Πυροσβεστική στην Πελοπόννησο – Οι 120 σε Επίδαυρο και Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ ΚΚΕ (vid)

AGGELOS DRITSAS

Γήπεδο ποδοσφαίρου παραλία Νέας Κίου.

AGGELOS DRITSAS