ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η φραγκοσυκιά και οι θεραπευτικές της ιδιότητες

ΒΙΝΤΕΟ >> ΕΔΩ https://www.facebook.com/100095205450351/videos/358228360567921/

Με καταγωγή από το Μεξικό, η φραγκοσυκιά είναι ένα πανάρχαιο είδος κάκτου που εδώ και καιρό έχει εξημερωθεί και αποτελεί σημαντικό πόρο στον τομέα των γεωργικών οικονομιών των καλλιεργειών σε όλες τις άνυδρες και ημιάνυδρες περιοχές του κόσμου.

ίναι από τα λίγα φυτά που μπορούν να αξιοποιηθούν εξ’ ολοκλήρου καθώς τόσο το ίδιο το φυτό όσο και οι καρποί και τα άνθη του χρησιμοποιούνται σαν προληπτικά και θεραπευτικά μέσα για διάφορες παθήσεις του ανθρώπινου οργανισμού. 

Τα φραγκόσυκα έχουν μεγάλη θρεπτική αξία εξαιτίας των μακροθρεπτικών συστατικών που περιέχουν. Ένα φλιτζάνι φραγκόσυκο, περίπου ενάμιση φρούτο (150 γρ.), περιέχει 10 γρ. υδατάνθρακες και 5,4 γρ. φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης 1 γρ. πρωτεΐνης και λιγότερο από ένα γρ. λίπους. Μια μερίδα φραγκόσυκο 150 γρ. παρέχει το 14% και 21% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε φυτικές ίνες στους άντρες και τις γυναίκες αντίστοιχα.

Κάθε μερίδα φραγκόσυκου 150 γρ. παρέχει μικρές ποσότητες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (2-5% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης) και σημαντικές ποσότητες σε βιταμίνη C (21 mg) που αποτελεί το 35% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.
Το φραγκόσυκο έχει εντυπωσιακά μεγάλη περιεκτικότητα σε χαλκό, κάλιο, ασβέστιο και ειδικά μαγνήσιο. Μια μερίδα φραγκόσυκο 150 γρ. παρέχει 6%, 8%, 9% και 32% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε χαλκό, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο αντίστοιχα.

Αποτελεί ισχυρό αντιφλεγμονώδες. Χρησιμοποιείται σαν κατάπλασμα για τη θεραπεία των αποστημάτων, τη διόγκωση της σπλήνας, την ελονοσία, τους μώλωπες και την περιποίηση των τραυμάτων, για τη θεραπεία της υπερλιπιδαιμίας και της παχυσαρκίας. Έχει αντιδιαβητικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται επίσης κατά της υπερτροφίας του προστάτη, κατά της χοληστερόλης, κατά της φλεβίτιδας, κατά διαφόρων πνευμονικών παθήσεων. Αποτελεί παράγοντα για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών καρκίνου (μαστού, προστάτη, στομάχου, πνευμόνων, παγκρέατος) λόγω των φλαβονοειδών που περιέχει. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα άνθη και τα φύλλα χρησιμοποιούνται ως διουρητικά, αντισπασμωδικά, αντιδιαρροϊκά, αιμολυτικά, καθώς για την καταπολέμηση της ψαμμίασης (άμμος στα νεφρών) και της νεφρίτιδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γραφείο Τύπου- Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης

AGGELOS DRITSAS

Μεταμόρφωση Σωτήρος: Πλήθος πιστών στα Λευκάκια Ναυπλίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Αργείων “Ο Δαναός”: Ημερήσια εκδρομή και επίσκεψη – ξενάγηση σε τρία Αρχαιολογικά Μουσεία

AGGELOS DRITSAS

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολείων της Νέας Κίου

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου: “Η Ψυχική Υγεία των Εφήβων – Πρόληψη και αντιμετώπιση διαταραχών”

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού 2024: Τι γιορτάζουμε σήμερα 6 Ιουλίου

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Γονέων Βρεφικών Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Πουλάνε δημόσιο αναδασωτέο δάσος στην Ερμιονίδα – Πως κατάφεραν να το αποχαρακτηρίσουν

AGGELOS DRITSAS

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε αρχίζουν οι πληρωμές στους συνταξιούχους

AGGELOS DRITSAS

Αθήνα – Ναύπλιο – Άργος: Εξετάσεις από τον Ερυθρό Σταυρό για την πρόληψη του καρκίνου

AGGELOS DRITSAS

Κωνσταντίνα Καραγιάννη: Οι υπάλληλοι καθαριότητας συνέβαλαν καθοριστικά το τριήμερο της Αποκριάς

AGGELOS DRITSAS

Τριγμοί στα κόμματα για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών

AGGELOS DRITSAS