ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τάσος Λάμπρου:Η Σχολική Στέγη, η αναγκαιότητα της κατασκευής ενός νέου σχολείου για την μετεγκατάσταση του Επαγγελματικού Λυκείου Κρανιδίου και η πρόταση μας.

Κύριε Δήμαρχε

Απαιτείται να ξεκινήσουμε όλες εκείνες τις ενέργειες για να κατασκευαστεί ένα νέο σχολικό συγκρότημα στο Δήμο μας για να στεγάσει επιτέλους τόσο το ημερήσιο επαγγελματικό Λύκειο όσο τις δομές και τις δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης που κατά περιόδους λειτουργούν στην τοπική μας κοινωνία.

Η πολιτεία μέσω της εταιρείας κτιριακές υποδομές Α .Ε . μπορεί να εξετάσει το αίτημα μας το οποίο είναι δίκαιο και τεκμηριωμένο με την προϋπόθεση ο Δήμος μας με τις αποφάσεις του να εξασφαλίσει ένα οικόπεδο με τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές για να κτιστεί σε αυτό το σχολείο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας σύμφωνα με την απογραφή του 2022 είχε αύξηση πληθυσμού, επίσης αυξάνεται αντίστοιχα και ο σχολικός πληθυσμός ιδιαίτερα στο Γυμνάσιο Κρανιδίου με ότι αυτό συνεπάγεται για τα προβλήματα συστέγασης των δύο σχολείων ( Γυμνασίου και ΕΠΑΛ) ,άρα χρειάζεται να ασχοληθούμε συστηματικά με την αναγκαιότητα κατασκευής ενός νέου σχολείου.

κ Δήμαρχε

προτείνω να εξετάσουν τόσο οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου μας όσο και τα συλλογικά όργανα του Δήμου την δυνατότητα να αξιοποιηθεί ένα μέρος του κτήματος της μεγάλης Δωρεά Φωστίνη των 45 στρεμμάτων για να κατασκευαστεί εκεί το νέο σχολικό συγκρότημα, δίπλα στο Λύκειο Κρανιδίου, δίπλα στο γήπεδο Κρανιδίου.

Μπορούμε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια , τόσο με απόφαση του Δημοτικού μας συμβουλίου όσο και με απόφαση αρμόδιου δικαστηρίου να αλλάξει για ένα τμήμα της δωρεάς ο σκοπός της διαθήκης έτσι θα μπορέσει να παραδοθεί ” καθαρό” το απαραίτητο οικόπεδο στην εταιρεία Κτιριακές υποδομές Α. Ε. για να ανεγερθεί εκεί το νέο σχολείο.

Η πολιτεία έχει δεσμευτεί ότι θα ανταποκρίνεται σε δίκαια αιτήματα που υποβάλλονται από την Τοπική αυτοδιοίκηση, επίσης δηλώνει ότι μπορεί και θέλει να στηρίξει με ανάλογες αποφάσεις και με αναγκαίες υποδομές την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε περιοχές που το έχουν πραγματική ανάγκη . Το νέο σχολικό συγκρότημα θα είναι χρήσιμο στην τοπική μας κοινωνία ,το έχουν ανάγκη οι νέοι του τόπου μας.

Είμαι στην διάθεση σας , απαιτείται όλοι μαζί να ξεκινήσουμε αυτήν την συλλογική προσπάθεια για να σχεδιάσουμε και υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχολικής στέγης για τα επόμενα χρόνια.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης: «Η Μύρτις αναγεννάται στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας»

AGGELOS DRITSAS

Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2025 – Η απόλυτη καρναβαλική γιορτή ΒΙΝΤΕΟ 1 +1

AGGELOS DRITSAS

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Τρίπολη: «Στόλισαν» αυτοκίνητο με καφάσια και κουτιά επειδή ήταν παράνομα σταθμευμένο

AGGELOS DRITSAS

Έτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

AGGELOS DRITSAS

8ο Panionios cup judo που γινε στο Κλειστό Γυμναστήριο Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. «Ανδρέας Βαρίκας»

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Ορφανός – Όραμα Δημιουργίας

AGGELOS DRITSAS

Τελικά ορισμένοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

AGGELOS DRITSAS

Παραδοσιακό δημοτικό γλέντι στο Ανυφί

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη νίκη του Παναργειακού επί της Α.Ε. Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

AGGELOS DRITSAS