ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Με θρησκευτική λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος Νεομάρτυρας

Ο Άγιος Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Ύδρα και ο πατέρας του ονομαζόταν Μιχαήλ, η δε μητέρα του Μαρίνα.

Δεκαοκτώ χρονών έφυγε από την Ύδρα και πήγε στη Ρόδο, κοντά στον Τούρκο ηγεμόνα Χασάν Καπετάν. Εκεί ο Κωνσταντίνος παρασύρθηκε και έξισλαμίστηκε, με το όνομα Χασάν και για τρία χρόνια απολάμβανε μεγάλες τιμές. Αργότερα όμως, συναισθάνθηκε το ολίσθημα του και άρχισε να μετανοεί.

Έκανε ελεημοσύνες και έκλαψε πικρά. Τελικά, για να εξιλεωθεί αποφάσισε να μαρτυρήσει. Βρήκε λοιπόν κάποιο πνευματικό, εξομολογήθηκε και ζήτησε την ευχή του να μαρτυρήσει. Ο πνευματικός του όμως τον απέτρεψε, διότι φοβήθηκε το νεαρό της ηλικίας του.

Ο Κωνσταντίνος έκανε υπακοή, εγκατέλειψε τη Ρόδο και πήγε στην πόλη Κρίμι, κατόπιν στην Κωνσταντινούπολη και από ‘κει στο Άγιον Όρος.

Στην Μονή Ιβήρων, προετοιμάστηκε για το μαρτύριο και αφού πήρε την ευχή των πατέρων ήλθε στη Ρόδο. Εκεί, παρουσιάστηκε στον ηγεμόνα και με θάρρος ομολόγησε τον Χριστό. Τα βασανιστήρια που ακολούθησαν ήταν φρικτά. Τελικά τον απαγχόνισαν στις 14 Νοεμβρίου 1800 μ.Χ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Λαϊκή Αγορά Ερμιόνης,

AGGELOS DRITSAS

Σπιτική Λαγάνα: Απλή και πανεύκολη συνταγή

AGGELOS DRITSAS

Ηλικιωμένη εντοπίστηκε νεκρή κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς σε σπίτι στην Ιστιαία

AGGELOS DRITSAS

Τα μέλη που απαρτίζουν τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων – Ποιες αρμοδιότητες έχουν;

AGGELOS DRITSAS

Δημοτική Ενότητα Ιρίων

AGGELOS DRITSAS

Διαμαρτυρία με τρακτέρ στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Δημοτικό σχολείο Δημαινας

AGGELOS DRITSAS

3-0 ο Παναργειακός τον Πανναυπλιακό σε φιλικό στο Κουτσοπόδι

AGGELOS DRITSAS

Ποδόσφαιρο Αργολίδας: Τα αποτελέσματα της Α1 και της Α2 κατηγορίας

AGGELOS DRITSAS

”Νέα Πελοπόννησος”: Επίσκεψη του Πέτρου Τατούλη στη Λακωνία

AGGELOS DRITSAS

10 + 1 λόγοι για να επισκεφθείτε την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS