ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Οι φυσικές καταστροφές, ο κίνδυνος ερημοποίησης και οι αλλαγές στις κλιματολογικές συνθήκες αναδεικνύουν κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε ημέρα που περνά την αναγκαιότητα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Αναδεικνύουν την αναγκαιότητα η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάληψη άμεσης δράσης για την αποκατάσταση της Γης.

Το CNN Greece με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνει το 1ο συνέδριο της περιβαλλοντικής πλατφόρμας καλώντας τους αναγνώστες και το κοινό να κάνουν πράξη το σύνθημα «Δράση για τη Γη, τώρα!»

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει επίκεντρο την ανθεκτικότητα στην ξηρασία, την ερημοποίηση και την αποκατάσταση του πλανήτη αυτού που μας φιλοξενεί και θα φιλοξενηθεί από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, μετά από απόφαση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP).

Πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος;

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1972.

Τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, η Ημέρα έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες πλατφόρμες για περιβαλλοντική προσέγγιση.

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν μέσω δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων και δράσεων σε όλο τον κόσμο.

  • Ραγδαία αύξηση της ξηρασίας

Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης, έως και το 40% της γης του πλανήτη υποβαθμίζεται, επηρεάζοντας άμεσα το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού και απειλώντας περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου ΑΕΠ (44 τρισεκατομμύρια δολάρια).

  • Απειλή για το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ

Ο αριθμός και η διάρκεια των ξηρασιών έχει αυξηθεί κατά 29% από το 2000 και χωρίς επείγουσα δράση, η ξηρασία μπορεί να επηρεάσει πάνω από τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου πληθυσμού έως το 2050.

  • Έκκληση για αναβίωση των οικοσυστημάτων

Η αποκατάσταση της γης είναι βασικός πυλώνας της Δεκαετίας του ΟΗΕ για την Αποκατάσταση Οικοσυστήματος (2021-2030), μια έκκληση για την προστασία και την αναβίωση των οικοσυστημάτων σε όλο τον κόσμο, η οποία είναι κρίσιμη για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης .

Να σημειωθεί ότι, το 2024 θα σηματοδοτήσει την 30ή επέτειο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης. Η δέκατη έκτη σύνοδος της Διάσκεψης των Μερών (COP 16) της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης (UNCCD) θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, από τις 2 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2024.

Δείτε το βίντεο- κάλεσμα του ΟΗΕ για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Άλλη μια ιδιαίτερα όμορφη και ποιοτική γιορτή

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα – Βήμα στο Αύριο – Γιάννης Μαργέτας

AGGELOS DRITSAS

Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας σε Άργος και Ναύπλιο για τον Δικαστικό Καλλικράτη

AGGELOS DRITSAS

Τ. ΛΑΜΠΡΟΥ :  ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΏΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ  ΠΕΡΙΟΔΟ 2025

AGGELOS DRITSAS

Βανδαλισμοί και κλοπές..στο κοιμητήριο Κρανιδίου;;!!

AGGELOS DRITSAS

Αποκαταστάθηκε το παλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης στην Άκοβα

AGGELOS DRITSAS

Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Έως τις 2 Σεπτέμβρη οι αιτήσεις – Σημαντικές εκπτώσεις στους δικαιούχους

AGGELOS DRITSAS

Συνεχίζονται τα έργα Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

AGGELOS DRITSAS

Χαρούμενο, δημιουργικό και καλότυχο το 2024

AGGELOS DRITSAS

Η ΕΛΕΝΗ ΚΟΤΣΟΒΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΗΕΡ

AGGELOS DRITSAS

Αναβιώνουν την Τσέτα στο Πόρτο Χέλι και τιμούν τη θάλασσα και τους ψαράδες

AGGELOS DRITSAS

Τσιπάκια ίδια με ελιές – Τα βάζουν στα ελαιόδεντρα για προστασία από τις κλοπές

AGGELOS DRITSAS