ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση του ψηφιοποιημένου ιστορικού, αθλητικού και πολιτιστικού αρχείου της οικογένειας Πετραλιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του ψηφιοποιημένου ιστορικού, αθλητικού και πολιτιστικού αρχείου της οικογένειας Πετραλιά, καθώς και της e-learning πλατφόρμας του, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024.

Σε μια βραδιά, που τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Υπουργοί, Βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Κλήρου, των τεχνών, των γραμμάτων, του αθλητισμού και του πολιτισμού ευρύτερα, αλλά και πλήθος κόσμου, παρατέθηκαν σπάνια χειρόγραφα, ιστορικά ντοκουμέντα, φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα της οικογένειας Πετραλιά, που αποτυπώνουν τη συμβολή της στη διαμόρφωση της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, τόσο κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 όσο και κατά την εξέλιξη του κράτους κατά τους δύο τελευταίους αιώνες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Δρ. Θάνος Ασκητής, που μεταξύ άλλων εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους διοργανωτές και, κυρίως, τους δωρητές του πολύτιμου αρχείου, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τη σημαντική τους συνεισφορά στη διατήρηση και την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Άλλωστε, για την Περιφερειακή Διοίκηση είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται τέτοια γεγονότα, αφού παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην υποστήριξη και προβολή πρωτοβουλιών, που ενισχύουν την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας, εμπνέοντας τις νεώτερες γενιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στο Συνέδριο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

το ΤΖΟΚΕΡ: Μοιράζει 19,5 εκατ. ευρώ στην αποψινή κλήρωση

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου στη Καλαμάτα

AGGELOS DRITSAS

Ευχάριστη έκπληξη για τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Ορφανό

AGGELOS DRITSAS

Σε ένα κλίμα γιορτής και κεφιού, η street band BANDA CALDA βρέθηκε στους δρόμους του Άργους

AGGELOS DRITSAS

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025 στο Δήμο Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Κύπελλο Ελλάδος: Πρόκριση για τον Παναργειακό στα πέναλτι

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Σιδέρης: Eναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2024-25

AGGELOS DRITSAS

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια πρεμιέρα στην Επίδαυρο: Ο Τιμοφέι Κουλιάμπιν ανοίγει με την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» τα φετινά Επιδαύρια

AGGELOS DRITSAS

Ο Ποσειδώνας ήρθε και φέτος να ταράξει τα ήρεμα νερά του Αναπλιού και η Ναυτική Εικαστική Ναυπλιάδα 2024

AGGELOS DRITSAS

Γέφυρα Αρκαδικού – Αυτή είναι η αρχαιότερη γέφυρα της Ευρώπης, ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS