ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

H ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Βγαλμένη από το μύθο και την ιστορία, ζυμωμένη με τον μπουχό της γης και την αρμύρα της θάλασσας, αρματωμένη με την προκοπή των ανθρώπων της και των αιώνων τα σκαλίσματα στο σώμα της, η Ερμιονίδα προβάλει αγέρωχη, πανέμορφη, δυναμική, όπως η κόρη του ακρόπρωρου σ’ερμιονίτικο τρικάταρτο σκαρί που σκίζει τα νερά πλέοντας στις θάλασσες του κόσμου.

Ντυμένη στα χρώματα της πορφύρας, αυτοκρατορική στην όψη και την ιστορία της, η Ερμιονίδα διηγείται τις αρχαίες της διαδρομές, τα βυζαντινά μεγαλεία της, τη συμμετοχή της στο ’21 και τους αγώνες της, τον καθημερινό κάματο των αγροτών της και τις μάχες με τα θαλασσινά στοιχειά των ναυτικών της για να πλουτίσει σε εμπειρίες κοινωνικές και οικονομικές.

Δείχνει τα γραφικά δρομάκια της, τα ταπεινά σπιτάκια της και τα πλούσια αρχοντόσπιτα, τις ιστορικές εκκλησίες της και τα γραφικά ξωκλήσια της, τα χαρούμενα πρόσωπα της νεολαίας της, τη δυναμική κορμοστασιά εκείνων που στηρίζουν και οργανώνουν την καθημερινότητά της και τα σκαλισμένα από τους καιρούς πρόσωπα των παππούδων της.

Η Ερμιονίδα βρίσκεται στο Ναύπλιο, στο Πολεμικό Μουσείο για να συζητήσει μαζί σας και να σας καλέσει να την γνωρίσετε από κοντά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η γιορτή της Αγίας Βαρβάρας στο Ηλιόκαστρο

AGGELOS DRITSAS

Χρόνια πολλά ,να έχουμε την ευλογία των Τριών ιεραρχών

AGGELOS DRITSAS

ΤΟ ΕΠΙΚAIΡΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

AGGELOS DRITSAS

Διεξήχθη η Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2024

AGGELOS DRITSAS

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου θα ηχήσει το πρώτο κουδούνι στην Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ ανοιχτά από το Κρανίδι – Αισθητός και σε περιοχές της Αττικής

AGGELOS DRITSAS

Στην Ερμιόνη σήμερα ο 13χρονος συγγραφέας Χρήστος Τατσιόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Δ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Ο πρώτος δήμος απο την αργολίδα που εντάχθηκε στο σχετικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας

AGGELOS DRITSAS

Γ΄Εθνική: Ισοπαλία της Ερμιονίδας στη Ρόδο επί του Ιαλυσού

AGGELOS DRITSAS

ΚΡΑΝΙΔΙ : Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

19 Μαϊου ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

AGGELOS DRITSAS