ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς | Η Περιφέρεια Πελοποννήσου Επενδύει στην Πρόληψη και Εκπαίδευση

Η 16η Οκτωβρίου καθιερώθηκε με διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2012 ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς» και εν συνεχεία το 2018 σε «Παγκόσμια Ημέρα» λόγω της διαρκούς αυξανόμενης αποδοχής από πόλεις σε όλο τον πλανήτη.

Η καρδιακή ανακοπή, αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται ότι κάθε 45 δευτερόλεπτα μια καρδιακή ανακοπή συμβαίνει κάπου στην Ευρώπη. Στην Αττική υπολογίζεται ότι κάθε 24ώρες συμβαίνουν 10 – 20 αιφνίδιοι θάνατοι.

Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος είναι η αιφνίδια και απρόβλεπτη διακοπή της καρδιακής λειτουργίας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από παρευρισκόμενους, μέχρι την έλευση της εξειδικευμένης βοήθειας, αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση ώστε οι συμπολίτες μας να νιώσουν το πραγματικό νόημα της διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής.

Η Καρδιακή Ανακοπή αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας, παγκοσμίως. Είναι μια από τις κύριες αιτίες πρόωρων θανάτων που σε μεγάλο ποσοστό, μπορούν να αποφευχθούν.

Στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, επενδύοντας στη πρόληψη, προχωράμε στην υλοποίηση σχεδίου που έχει ως σκοπό την εκπαίδευση και την εγρήγορση των συμπολιτών μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και το Πλαίσιο Δράσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2024

AGGELOS DRITSAS

Η Κινητή Ομάδα Υγείας Αργολίδας ενημερώνει: Τα σημεία διενέργειας rapid tests από 20 έως 26/1

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Δήμος Ναυπλίου και το Μουσικού Σχολείου Αργολίδας γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα Μουσικής

AGGELOS DRITSAS

Κατάρρευση Μπαλκονιού στην Ενδεκάτη Ναυπλίου – Έπεσε πάνω σε Σταθμευμένο Αυτοκίνητο ΡΕΠΟΡΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Ολόκληρη η ομιλία του υποψ. Προέδρου για το Επιμελητήριο Αργολίδας Θοδωρή Βασιλόπουλου (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: 13 άτομα συνέλαβε η αστυνομία για ναρκωτικά, κ.ο.κ. και παράνομη διαμονή

AGGELOS DRITSAS

Ενημέρωση από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας | Οδηγίες και Προφυλάξεις για τον Ιό του Δυτικού Νείλου

AGGELOS DRITSAS

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2025»

AGGELOS DRITSAS

Πενήντα Χρόνια Δημοκρατία” με συνομιλητές την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Κουβαρά στο Φεστιβάλ Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Αιτήσεις μέσω ΑΣΕΠ για τους διοικητές

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Αργολίδας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»,

AGGELOS DRITSAS

3ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2024.

AGGELOS DRITSAS