ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το έργο αφορά την ανάπτυξη ενός υπερπολυτελούς τουριστικού καταλύματος από την «Hydra Rock Ακίνητα Μονοπρόσωπη Α.Ε.» του Γιάννη Βαρδινογιάννη

Μια ακόμη μεγάλη τουριστική επένδυση ύψους 500 εκατ. ευρώ περίπου προωθείται στην Ερμιόνη, που συγκεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά από την εταιρεία HYDRA ROCK ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E.» του Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη.

Σύμφωνα με τον φάκελο που κατατέθηκε στην Enterprise Greece και χθες αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση προωθείται η «ΙΔΡΥΣΗ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ/ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΛΑΧΕΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΡΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΝΗΣΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» της εταιρείας «HYDRA ROCK ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E.»

Wyndham Hotels & Resorts: Συμφωνία για 40 ξενοδοχεία Microtel έως το 2031 στην Ινδία

Ο επενδυτικός φάκελος της εταιρείας «HYDRA ROCK ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E.» κατατέθηκε στην εταιρεία ENTERPRISE GREECE με την υπ’ αριθ. 14300/29-07-2024 αίτηση.

Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο “Ίδρυση Υπερπολυτελούς Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος και Τουριστικού Χωριού” αφορά στην υλοποίηση ενός σύγχρονου και αειφορικού θερέτρου, αποτελούμενο από ένα Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα και ένα συγκρότημα κατοικιών (τουριστικό χωριό) σε έκταση, εκ της οποίας τα 1714,17 στρέμματα υπάγονται στον Δήμο Πόρου, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τα υπόλοιπα 40 στρέμματα βρίσκονται, σε απόσταση 700 μέτρων, στην περιοχή Μετόχι του Δήμου Ερμιονίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου. 

Ο φορέας επένδυσης αιτείται την ένταξη του έργου, με προϋπολογισμό ύψους €475 εκ., στις διατάξεις του Ν.4864/2021 ως Στρατηγική Επένδυση στην κατηγορία «Στρατηγικές Επενδύσεις 1», (σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ.1 περίπτωση αα), τη λήψη του κινήτρου χωροθέτησης του άρθρου 7 του Ν.4864/2021 αναφορικά με την κατάρτιση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (Ε.Σ.Χ.Α.Σ.Ε.), καθώς και τη λήψη του κινήτρου ταχείας αδειοδότησης του άρθρου 9 του Ν.4864/2021.

Με βασικές αρχές σχεδιασμού και υλοποίησης την αειφόρο ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την κυκλική οικονομία, η πρόταση επένδυσης αφορά στη δημιουργία ενός θερέτρου το οποίο θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες τουρισμού υψηλής προστιθέμενης αξίας, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τονώνοντας παράλληλα την απασχόληση και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής, αναφέρει η Enterprise Greece. Η δημόσια διαβούλευση θα κρατήσει μέχρι τις 27/10/2024.

www.ot.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα: Σε ισχύ τα μέτρα για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Tv

SOS : Χάθηκε στην Ασίνη Ναυπλίου το Σάββατο 20/1/2024 το βράδυ.

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γεωργόπουλος : Να ευχηθώ καλή αρχή και καλή συνεργασία προς όφελος των πολιτών, που μας έχουν ανάγκη.

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση της Δημάρχου Σπετσών κ. Ευγενίας Φραγγιά με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανώλη Γραφάκο

Tv

Νεκρός μέσα σε πηγάδι εντοπίστηκε άνδρας το πρωί

AGGELOS DRITSAS

ΤΟ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟ ΠΕΛΑΡΓΑΚΙ ,της Γεωργίας Τζαβάρα

AGGELOS DRITSAS

Σκοπευτικος Αθλητικος Συλλογος Δ.Κουτσοποδιου

AGGELOS DRITSAS

Πρόστιμα σε Super Market, σχολικά κυλικεία και κρεοπωλείο στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Το πρώτο σπιτάκι ανακύκλωσης στο Άργος!

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιά στα Άνω Δολιανά Αρκαδίας – 43 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη στη μάχη της κατάσβεσης

AGGELOS DRITSAS

Η χώρα στον “φούρνο” το επόμενο 10ήμερο με 40άρια – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

AGGELOS DRITSAS

Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου

Tv