ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τις εξαγγελίες του στην Αργολίδα έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες

Κατέθεσα ερώτηση σχετικά με τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας και των αστυνομικών υπαλλήλων της περιοχής με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την επίσκεψή του στην Αργολίδα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αργολίδα προχώρησε σε εξαγγελίες οι οποίες έχουν προκαλέσει ερωτηματικά και προβληματισμό τόσο στους κατοίκους της περιοχής μας όσο και στο αστυνομικό προσωπικό και χρήζουν διευκρινήσεων.

Μάλιστα τους προβληματισμούς αυτούς παρουσιάζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας με σχετική ανακοίνωσή της στις 27 Νοεμβρίου 2024.

Αρχικά είναι γνωστό ότι η Δ.Α. Αργολίδας παρουσιάζει μεγάλη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού και η πρακτική των μετακινήσεων αστυνομικού προσωπικού από την Αργολίδα για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών σε άλλους Νομούς δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τη Νέα Κίο ανακοίνωσε την ίδρυση Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων με έδρα τη Νέα Κίο το οποίο από το Σεπτέμβριο του 2025 θα λειτουργήσει με μόνιμο προσωπικό 30 ατόμων.

Επιπλέον, ο κ. Χρυσοχοϊδης εξήγγειλε την ενοποίηση των δύο Τμημάτων Ασφαλείας του Άργους και του Ναυπλίου σε ένα ενιαίο Τμήμα Ασφάλειας για την Αργολίδα.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Αργολίδας και κυρίως στον Δήμο Άργους Μυκηνών ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της περιοχής, με πληθυσμό άνω των 42.000 κατοίκων και σημαντική πολιτιστική και τουριστική κληρονομιά.

Η ενοποίηση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει έναν εκτεταμένο γεωγραφικό τομέα ευθύνης για τις αστυνομικές δυνάμεις, μειώνοντας την αποτελεσματικότητα και τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ υπονομεύει την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών.

🔴Έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η εξαγγελία ενοποίησης των δύο τμημάτων Ασφάλειας Άργους και Ναυπλίου δεν συνοδεύτηκε από ανακοίνωση για σύσταση Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στην Αργολίδα που θα εξασφάλιζε περισσότερο αστυνομικό προσωπικό και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

📌Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

❓Σκοπεύετε να αυξήσετε τις οργανικές θέσεις της Δ.Α. Αργολίδας και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

❓Το μόνιμο προσωπικό για το Τ.Α.Ε. Νέας Κίου θα προέλθει από μεταθέσεις (τακτικές – έκτακτες) ή μήπως θα προκύψει από περαιτέρω αποδυνάμωση της υπάρχουσας αστυνομικής δύναμης της Αργολίδας;

❓Με ποιο σκεπτικό λάβατε την απόφαση ενοποίησης των Τμημάτων Ασφαλείας Άργους και Ναυπλίου; Πώς ακριβώς θεωρείτε ότι με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί η αστυνόμευση και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σήμερα όμως κάποιοι ξεπέρασαν τις δικές μου «κόκκινες γραμμές».

AGGELOS DRITSAS

Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου Δελτίο Τύπου

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Πτωχός: Στα εγκαίνια της ιστορικής Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας

AGGELOS DRITSAS

Μπουνος Ιωαννης Χρόνια πολλά Ελλάδα!! BINTEO

AGGELOS DRITSAS

ΤΡΑΓΙΚΟ: Ανήλικος πήρε την νταλίκα του πατέρα του και σκότωσε 15 χρονο

AGGELOS DRITSAS

Ευρωεκλογές 2024: Πώς ψήφισαν οι πολίτες στους Δήμους της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

15 συλλήψεις από την αστυνομία στην Αργολίδα για διάφορα αδικήματα

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου για τις συνενώσεις των ΔΕΥΑ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύλλογος Εστίασης Ναυπλίου συμμετέχει στην διαμαρτυρία για το νέο φορολογικό

AGGELOS DRITSAS

Αυτοδιοικητική Συνάντηση χθες το Βράδυ στην Αθήνα

AGGELOS DRITSAS

50 επιχειρήσεις από τη Πελοπόννησο, η Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια στη FOOD EXPO 2024

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Νέο τροχαίο στην συμβολή των οδών Σιδηράς Μεραρχίας & Πολυζωίδη

AGGELOS DRITSAS