ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το Καλάθι των Χριστουγέννων αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024 με ημερομηνία λήξης την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025, βοηθώντας έτσι τους καταναλωτές να βρουν διάφορα προϊόντα για τα γιορτινά τραπέζια σε χαμηλότερες τιμές.

Φέτος στο Καλάθι των Χριστουγέννων προστίθενται άλλες 6 κατηγορίες προϊόντων και συγκεκριμένα τρία κρέατα και τρία γλυκά. Ειδικότερα, στο φετινό καλάθι μπαίνει το αρνί, το κατσίκι και η γαλοπούλα από κρέατα, καθώς και το τσουρέκι, η βασιλόπιτα και η σοκολάτα σε γλυκά.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης οι τιμές στα προϊόντα του καλαθιού αναμένεται να είναι από τις καλύτερες της αγοράς και σε πολλές περιπτώσεις, σε τιμές ίδιες ή χαμηλότερες από τις περσινές.

«Στα πλαίσια του συνεχιζόμενου αποπληθωρισμού στις τιμές των σούπερ μάρκετ, βλέπουμε ότι τα βασικά προϊόντα του καλαθιού θα είναι χαμηλότερα από την περσινή περίοδο, και μόνο στα προϊόντα σοκολάτας, όπου υπάρχει πολύ μεγάλη άνοδος στην τιμή του κακάο, θα γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ούτως ώστε οι αυξήσεις να είναι πολύ πολύ περιορισμένες» σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας, Απόστολος Πεταλάς.Μια εβδομάδα αργότερα, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα και το Kαλάθι του Άη Βασίλη, με 13 διαφορετικές κατηγορίες παιχνιδιών σε χαμηλές τιμές.

«Και εκεί υπάρχει αυτή τη στιγμή μια έντονη συζήτηση με την αγορά. Τις επόμενες ημέρες θα είμαστε έτοιμοι. Πιθανότατα να κάνουμε και εκεί ανακοινώσεις. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι και φέτος θα καταφέρουμε να έχουμε το καλάθι του Άη Βασίλη, το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ κυρίως τους γονείς αλλά και τους νονούς, τους θείους, όλους όσους έχουν δηλαδή να αγοράσουν» είπε στο ΕΡΤnews ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Παράλληλα έως τον Απρίλιο παρατείνονται τα μέτρα για την αποκλιμάκωση των τιμών, όπως το πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους σε βασικά προϊόντα διατροφής, αλλά και το «καλάθι του νοικοκυριού».

«Τα μέτρα που εισηγούμαστε να παραταθούν για άλλους τέσσερις μήνες αποδείχτηκε ότι σε συνδυασμό με δύο πράγματα που κάναμε αυτό το εξάμηνο, αποδίδουν. Ποια είναι αυτά τα δύο πράγματα που κάναμε; Πρώτον εξαπλασιάσαμε τα ανώτατα όρια προστίμων και στείλαμε τη ΔΙΜΕΑ στις 26 μεγάλες επιχειρήσεις. Λέτε αυτό να μην έχει σχέση με τις πρωτοβουλίες που ανελήφθησαν στην αγορά για μειώσεις σε πάνω από 700 κωδικούς;» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Τακης Θεοδωρικακος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τελετή λήξης μαθημάτων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι (ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

AGGELOS DRITSAS

Μια γιορτή Δημοκρατίας στα Δίδυμα από την “Ενότητα Δημιουργίας για την Ερμιονίδα”

AGGELOS DRITSAS

Διπλή συνεδρίαση για το Περιφερειακό συμβούλιο την Δευτέρα

AGGELOS DRITSAS

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ναυπλίου: Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος

AGGELOS DRITSAS

Η Παναγία ας μας δίνει δύναμη και ελπίδα.

AGGELOS DRITSAS

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης.

AGGELOS DRITSAS

Αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας η συναυλία Μαραβέγια στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

AGGELOS DRITSAS

Ευλογιά των προβάτων: Νέα μέτρα από 1η Νοεμβρίου

AGGELOS DRITSAS

Ελέγχονται οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας; Επίκειται αύξηση των ορίων ακτινοβολίας;

AGGELOS DRITSAS

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Όλη η διαδικασία βήμα βήμα

AGGELOS DRITSAS

Πτώμα άνδρα σε αγροτική περιοχή Τ.Δ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS