ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Τη συζήτηση έκτος Ημερήσιας Διάταξης και την έκδοση απόφασης σχετικά με την προκλητική αύξηση των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ζήτησε η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το θέμα τέθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο της παράταξης μας κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, επισημαίνοντας ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο με απόφαση του όφειλε να διεκδικήσει την άρση της απόφασης των αυξήσεων.

Η Περιφερειακή Αρχή αρνήθηκε την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος ενώ ο Περιφερειάρχης περιορίστηκε στο ρόλο σχολιαστή λέγοντας «Δεν το γνωρίζω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά μπορούμε να ζητήσουμε τη μείωση τους».

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, όπου το εισόδημα τους έχει συρρικνωθεί δραματικά και η αδυναμία κάλυψης βασικών βιοτικών τους αναγκών, επιβαρύνεται επιπλέον με την αύξηση του κόστους των διοδίων.

Προκαλεί έκπληξη η αδιαφορία και η έλλειψη διεκδίκησης εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής προκειμένου να γίνει μείωση της τιμής των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Αθήνα-Κόρινθος-Τρίπολη-Σπάρτη-Καλαμάτα από την επιδοτούμενη παραχωρησιούχο εταιρεία, όπου σε αντίθεση με την Αττική Οδό έχουν παραμείνει ίδιες οι τιμές των διοδίων.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή άμεσα να παρέμβει στα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να προχωρήσει στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την μείωση του κόστους της διέλευσης των διοδίων και να υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση για όσους χρησιμοποιούν πολύ συχνά τον αυτοκινητόδρομο και για ειδικές ομάδες όπως άνεργους, άτομα με αναπηρία ή ασθενείς, κτλ.

Η χρήση των αυτοκινητοδρόμων θα πρέπει να είναι προσβάσιμη απ’όλους και να μην αποτελεί «βαρίδι» για την κοινωνία και ειδικά για τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Λουκέτο και στο ταχυδρομείο της Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησαν στο Ναύπλιο τα γυρίσματα για τη νέα καθημερινή σειρά του Alpha «Να μ’ αγαπάς»

AGGELOS DRITSAS

Συνταξιούχος αγρότισσα δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

AGGELOS DRITSAS

Σπείρα Γεωργιανών δρούσε και στο Ναύπλιο – Διαρρήξεις, εκβιασμοί, αρπαγές και τοκογλυφία

AGGELOS DRITSAS

ΝΕΑ ΚΙΟΣ : Κώστας Χρυσικός

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Έρχεται ο 8ος Δρόμος Αξιών

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Handball Premier: Ο Διομήδης Άργους υποδέχεται τον Ζαφειράκη Νάουσας

AGGELOS DRITSAS

Θανατηφόρο τροχαίο: Σύγκρουση τριών ΙΧ στην παραλιακή Νέας Κίου-Ναυπλίου BINTEO REPORTAZ

AGGELOS DRITSAS

Μέρες βαριές…Αποχαιρετισμός από τα παιδιά μας στο φίλο τους το Βαγγέλη και στο Μάριο

AGGELOS DRITSAS

Το ΤΑΙΠΕΔ προχωράει στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, και η κοινωνία σιωπά .

AGGELOS DRITSAS

Τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού

AGGELOS DRITSAS