ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Α’ Νηστειών) ονομάζεται και Κυριακή της Ορθοδοξίας, σε ανάμνηση της αναστήλωσης των εικόνων από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 842, που σηματοδότησε το τέλος της Εικονομαχίας (726-843), της πολιτικοθρησκευτικής διαμάχης που συντάραξε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και απείλησε τη συνοχή της.

Την Κυριακή 9 Μαρτίου η Εκκλησία μας εορτάζει την Κυριακή της Ορθοδοξίας ως την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Α’ Νηστειών), την οποία υπολογίζουμε 42 ημέρες πριν το Ορθόδοξο Πάσχα.

Η χριστιανοσύνη τιμά την αναστήλωση των εικόνων από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 842 μ.Χ., που σηματοδότησε το τέλος της Εικονομαχίας, της θρησκευτικής και πολιτικής διαμάχης που διαίρεσε τους κατοίκους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας σε Εικονομάχους (ή Εικονοκλάστες) και Εικονολάτρες (ή Εικονόφιλους και Εικονόδουλους).

Στην Κωνσταντινούπολη και στον περίλαμπρο ναό της Αγίας Σοφίας, η αναστήλωση των ιερών εικόνων εορτάσθηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, ενώ ακολούθησε λιτανεία με μεγάλη πομπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Πατέρα Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Μαλτέζος: Τα επόμενα πέντε χρόνια, θα είναι χρόνια προοπτικής και ανάπτυξης για τον τόπο μας

AGGELOS DRITSAS

Κάποτε που ήμασταν …πιο άνθρωποι!

AGGELOS DRITSAS

Λιμνόφιδο: Το φίδι που προσποιείται το νεκρό για να γλιτώσει από τους κινδύνους

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Ποιες περιοχές της χώρας θα «ψηθούν»

AGGELOS DRITSAS

Ανησυχία για την ποιότητα του πόσιμου νερού της Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας,Ιωάννης Γεωργόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Μυστήριο με τα παιδιά των «παλαιοχριστιανών» – Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα

AGGELOS DRITSAS

65χρονή είχε “στολίσει” το σπίτι της στην Ερμιονίδα με αμφορείς από αρχαίο ναυάγιο

AGGELOS DRITSAS

ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ…

AGGELOS DRITSAS

Δήμοι: Τι αλλάζει στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού ορισμένου χρόνου

AGGELOS DRITSAS

“Δεσμοί Αίματος”: 175η τακτική εθελοντική αιμοδοσία στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS