ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η #ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο #Άργος και στο #Ναύπλιο, όπου τα τελευταία πέντε χρόνια υλοποιείται από το ΥΠΠΟ το μεγαλύτερο πρόγραμμα πολιτιστικών υποδομών, με έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 23.000.000 ευρώ.

🔷 Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους

Στο Μουσείο πρόκειται να φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, ευρήματα από εμβληματικά μνημεία του Μυκηναϊκού πολιτισμού, από τις αρχαιολογικές έρευνες των Μυκηνών και της Λέρνας.

Το εν εξελίξει έργο περιλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση και αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση των υπαρχόντων κτηρίων, επέκταση, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και αποκατάσταση της στοάς, στην αυλή του Μουσείου

🔷 Επιγραφικό Μουσείο του Άργους

Η ανάγκη δημιουργίας Επιγραφικού Μουσείου στο Άργος υπαγορεύθηκε από ένα μοναδικό εύρημα, δεκάδες χάλκινες ενεπίγραφες πινακίδες, που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο σωστικής ανασκαφής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, το 2000, το οποίο αποτελεί το επίσημο οικονομικό αρχείο της αρχαίας πόλης του Άργους.

🔷 Αρχαίο Θέατρο του Άργους και Ρωμαϊκές Θέρμες

Η Λίνα Μενδώνη έδωσε οδηγίες προς την Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων για άμεση έναρξη του έργου αποκατάστασης των Θερμών και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για τη διασφάλιση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του χώρου, προκειμένου να διερευνηθεί αν είναι δυνατή η φιλοξενία εκδηλώσεων το καλοκαίρι.

🗣 Λίνα Μενδώνη: “(…) Στόχος μας είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο να μπορέσει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες του Άργους μέσα στους πρώτους μήνες του 2026. Το ίδιο ισχύει και για το Επιγραφικό Μουσείο στην ανατολική πτέρυγα των στρατώνων του Καποδίστρια, που παραχωρήθηκε από το Δήμο. Οφείλουμε να τιμήσουμε την παραχώρηση και να ολοκληρώσουμε τη μουσειακή αυτή υποδομή σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. (…)”

🔷 Κτήριο του Παλαιού Τελωνείου στο Ναύπλιο

Το Υπουργείο Πολιτισμού δια της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Πελοποννήσου αποκαθιστά το μνημείο, το οποίο πρόκειται να αξιοποιηθεί ως χώρος εκθέσεων και πολλαπλών πολιτιστικών λειτουργιών, εξυπηρετώντας τον Δήμο Ναυπλιέων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

🔷 Κτήριο Βίγγα στο Ναύπλιο

Απαλλοτριώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Αποκαθίσταται από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Πελοποννήσου.

🔷 Ναός του Αγίου Νικολάου, στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου

Το έργο της αποκατάστασης του οικοδομήματος έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, ενώ τη συντήρηση του διακόσμου η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων. Το έργο αποδίδεται εκ νέου στη λατρεία το καλοκαίρι 2025

🗣 Λίνα Μενδώνη: “(…) Ο στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επένδυση σε μία πόλη με τεράστιο πολιτιστικό και ιστορικό φορτίο. Τα έργα πρέπει να ολοκληρώνονται στα χρονοδιαγράμματά τους, με σωστές μελέτες και διασφαλισμένους προϋπολογισμούς»

https://t.ly/G2EkM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πουλούσε «μαϊμούδες» στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Το Σάββατο,18-5-2024,ημέρα των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Οσίου Παϊσίου

AGGELOS DRITSAS

Σε διαβούλευση το νέο εργατικό νομοσχέδιο – Αλλαγές σε ΕΡΓΑΝΗ, προσλήψεις, ψηφιακή κάρτα κ.ά.

AGGELOS DRITSAS

Απόψε η κεντρική πολιτική εκδήλωση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου

AGGELOS DRITSAS

Δ.Καμπόσος: «Κε. Μαλτέζο ως πρώην αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας πόσες απευθείας αναθέσεις έχετε κάνει για εργασίες και προμήθειες;»

AGGELOS DRITSAS

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

AGGELOS DRITSAS

14η Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Άργους-Μυκηνών την 15/04/2024

AGGELOS DRITSAS

Από το Άργος στην Καστοριά!

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΩΡΑ : Εκρηκτικό κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης με λασποβροχές ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

ΤΑΣΟΣ ΧΡΟΝΗΣ : Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι 2024

AGGELOS DRITSAS

Η γιορτή του κλήδονα στο Πορτοχέλι

AGGELOS DRITSAS

ΤΑΣΟΣ ΧΡΟΝΗΣ : Για τους περισσότερους από εμάς η “Πρωτοχρονιά” είναι σήμερα!!!

AGGELOS DRITSAS