ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Πέντε χρόνια μετά τη δημιουργία τους μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος», πολλές παιδικές χαρές παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης – Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για οριστικό κλείσιμο, χωρίς ακόμη να έχει υλοποιηθεί.

Οι περισσότερες παιδικές χαρές του Δήμου Ναυπλιέων δημιουργήθηκαν μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ » και παραδόθηκαν πριν από περίπου πέντε χρόνια.
Σήμερα, η εικόνα που παρουσιάζουν αρκετές από αυτές είναι ανησυχητική, καθώς λείπουν πιστοποιήσεις καταλληλότητας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο εξοπλισμός είναι φθαρμένος, σκουριασμένος ή επικίνδυνος.

Η πρώτη καταγραφή αφορά μία από τις περίπου 30 παιδικές χαρές που λειτουργούν εντός του Δήμου Ναυπλιέων. Από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν την έρευνα, μπορεί κανείς να αντιληφθεί τόσο το κόστος της κατασκευής όσο και τη σημερινή της κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για το οριστικό κλείσιμο των παιδικών χαρών που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, ωστόσο η απόφαση δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί.
Την ίδια στιγμή, οι παιδικές χαρές παραμένουν ανοιχτές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μικρών παιδιών που τις επισκέπτονται.

Οι καταγραφές συνεχίζονται και αναμένεται να ακολουθήσουν νέες παρουσιάσεις από διάφορα σημεία του Δήμου Ναυπλιέων.

Ετικέτες (tags):
#Ναύπλιο #ΔήμοςΝαυπλιέων #ΠαιδικέςΧαρές #ΦιλόΔημος #ΑσφάλειαΠαιδιών #Αργολίδα #ΤοπικήΑυτοδιοίκηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ένα πανέμορφο ζώο χάθηκε… και βρέθηκε ο Άρης!

AGGELOS DRITSAS

Συμπαραστεκόμαστε στο πένθος για την εκδημία του Κώστα Μ. Βάθη.

AGGELOS DRITSAS

15 ΜΑΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ «ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Καμπόσος: Την Κυριακή καλούμε όλους να έρθουν μαζί μας

AGGELOS DRITSAS

Με το καρναβάλι στο Πόρτο Χέλι κορυφώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Ο πενταετής πολεοδομικός σχεδιασμός Κωστούρου 2024 – 2028

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησε η συγκομιδή των υπερπρώιμων ποικιλιών των βερίκοκων της Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ 2024 : ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΡΗ!!!.. ΕΞΥΠΝΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ. ΣΥΝ.Π/Υ 13.000.000 ΕΥΡΩ.?!!!

AGGELOS DRITSAS

Αποκαθίσταται το χρόνιο πρόβλημα της θραύσης του αγωγού στο δρόμο Αγία Ελεούσα-Λευκάκια ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε αγροτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Τραχειάς

AGGELOS DRITSAS

Στήριξη 12.522 οικογενειών και 21.339 ατόμων από την Περιφέρεια Πελοποννήσο

AGGELOS DRITSAS

Κιβέρι, Μύλοι, Τημένιο, Νέα Κίος, παραλία Αγίου Παντελεήμονα …

AGGELOS DRITSAS