Το πρωί της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου 2026, μαθητές του Καλλιτεχνικού και του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας πραγματοποίησαν κοινή, ειρηνική διαμαρτυρία στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Ναύπλιο, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων της Μουσικοκαλλιτεχνικής Ένωσης.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στην πανελλαδική εβδομάδα δράσεων που πραγματοποιείται σε όλα τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας, με στόχο την ανάδειξη των χρόνιων προβλημάτων και την προώθηση λύσεων που θα επιτρέψουν στα σχολεία αυτά να λειτουργούν όπως πραγματικά τους αξίζει.
Στην ανακοίνωσή τους, οι μαθητές επισημαίνουν ότι:
«Η παρουσία και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας είναι πολύτιμη για τα σχολεία μας, που λειτουργούν όχι μόνο ως εκπαιδευτικές μονάδες, αλλά και ως ζωντανά κύτταρα πολιτισμού».
Στη συνέχεια, οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία με πανό και συνθήματα, η οποία κατέληξε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.







