ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Τα νέα τρέχουν στον χώρο των φορτηγών, με τη SCANIA να ετοιμάζει μια πρωτοποριακή τεχνολογία, όπου τα φορτηγά της θα έχουν ακόμη και φωτοβολταϊκά!

Αυτό γίνεται σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Uppsala και τις εταιρείες Ekljo Maskin & Truck, Midsummer και Dalakraft. Μάλιστα, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε την πιλοτική δοκιμή, διετούς διάρκειας, ενός πρωτότυπου φορτηγό, μήκους 18m, το οποίο θα φιλοξενεί μια εκτεταμένη συστοιχία φωτοβολταϊκών panels σε όλη την επιφάνεια του trailer.

Σε σχετικές του δηλώσεις, ο επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας της Scania, κ. Stas Krupenia, ανέφερε πως: «… Μέχρι πρότινος κανείς δεν είχε ασχοληθεί με τη λύση των φωτοβολταϊκών επί του οχήματος, προκειμένου να παραχθεί ενέργεια που θα χρησιμοποιηθεί για την κίνηση του. Η εν λόγω –δωρεάν- πηγή ανακυκλώσιμης ενέργειας θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τις εκπομπές ρύπων στον κλάδο των μεταφορών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σύμβαση 800.000 € για τη συντήρηση του «Δρόμου Αρχαιοτήτων» στην ΠΕ Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της Α΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Πλήθος κόσμου στον εσπερινό του Αγίου Φανουρίου στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

“Καμπάνα” 10,5 εκ. ευρώ στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για τα “σπιτάκια ανακύκλωσης”

AGGELOS DRITSAS

Νέος Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου ο Χρήστος Γκούμας

AGGELOS DRITSAS

“Έπεσε μαχόμενη” η Ερμιονίδα στη Σύρο

AGGELOS DRITSAS

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

243 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο ΕΚΑΒ (ασθενοφόρα)

AGGELOS DRITSAS

Μίνωας Ένωση Κρητών Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Το χαλάζι της 10ης Νοεμβρίου έπληξε ελιές, μανταρίνια και πορτοκάλια στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Μητρόπολη Αργολίδας: Αναγγελία εκδημίας Πρεσβυτέρου – Μ. Οικονόμου Δημητρίου Μπεκιάρη

AGGELOS DRITSAS

Νεκρός σε τροχαίο ο Ντιόγκο Ζότα

AGGELOS DRITSAS